Süleyman Aslan ifadesinde 'para dolu kutuları' kabul etti!

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan şaşırtan ifade: Ayakkabı kutularının içinde bulunan parayla "İmam Hatip Okulu" yapılacaktı.

Süleyman Aslan ifadesinde 'para dolu kutuları' kabul etti!

  • Halk Bankası Genel Müdürü Aslan'ın kutu içerinde bulunan paraların varlığını kabul ettiği iddia edildi.
  • Arslan ifadesine göre parayla "okul" yapılacakmış, teknik nedenlerle projeye başlanamamış!

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, evinde, ayakkabı kutularının içinde bulunan parayla “İmam Hatip Okulu” yaptıracağını iddia etti.  Aslan "Ancak teknik nedenlerle projeye başlayamadığımız için söz konusu hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum" dedi. Süleyman Aslan, parayı banka kayıtlarına girmesin diye evde tuttuğunu söyledi.

“Kutudaki para bağıştı, bankaya yatırsam hesap sorarlardı”

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, mahkemeye verdiği ifadesinde evinde bulunan paraların “hayır işi” için olduğunu, imam hatip lisesi ve üniversiteye bağış olarak kullanılmak üzere alındığını iddia ederken, tutanaklardan kaçırmak için evde sakladığını söyledi.

Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre ifadesinde Halkbank’ın 2.5 yıldır yöneticiliğini yaptığını, kamu görevlisi olmadığı için rüşvet alma suçlamasının söz konusu olmadığını söyleyen Aslan, Reza Zarrab ile olan ilişkisini ise, “Bizim bankamız İran ile olan işleri tek başına yapan bir bankadır. Rıza Sarraf da hayırsever bir kişiliği olduğunu ve hayırlara vesile olmak istediğini söyleyince o anda aklıma mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi geldi. İhtiyaçları ona aktarınca ‘Masrafları ödemeye hazırım’ dedi. Doğduğum yer, okuduğum okul olduğunu düşününce bu fikri yerel yöneticilerle ve Çorum milletvekilleri ve de okul yöneticileri ile paylaştım. Ancak teknik nedenlerle projeye başlayamadığımız için söz konusu hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum” ifadeleriyle anlattı.

TUTANAK TUTULMASIN DİYE...

Ayrıca Makedonya’daki bir üniversiteye bağış için bir milletvekili oğlunun kendisine 1.95 milyon euro getirdiğini ancak yasal zorluklar nedeniyle bunu gönderemediklerini savunan Aslan, şunları kaydetti: “Bu süreç içerisinde bu para da bende, evde kaldı. Çünkü bankaya herhangi bir kasaya koyduğumuz zaman kimin adına niçin konulması gerektiğini tutanakla belirtmemiz lazım. Bu paralar da evde duruyordu. Söz konusu teslimatın ancak 950 bin eurosunu zar zor gönderebildik. Dolayısıyla 1 milyon euro evde bulunduğundan dolayı soruşturmaya konu edildi.” Aslan, el konan paranın 2 milyon eurosunun üniversite, geri kalanın da imam hatip lisesi için olduğunu iddia etti.
<< Önceki Haber Süleyman Aslan ifadesinde 'para dolu kutuları' kabul etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER