Suriyeliler yer bulamayınca taziye evine sığındı

Suriyeliler kalacak yer bulamayınca taziye evi ve camiye sığındı.

Suriyeliler yer bulamayınca taziye evine sığındı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, kalınacak yer bulamayınca taziye evi ve camiye sığındı. Taziye evindeki kadın çocuk yaklaşık 500 kişi, nefes almakta bile zorluk çekiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Uğraklı köyünde konteyner kentte yel olmayınca, taziye evine sığınan yaklaşık 500 çocuk ve kadın, bırakın uyumayı, ayakta durup nefes almakta bile zorlanıyor. Bir kap yemeğe onlarca el aynı anda uzanıyor.
        
Harran ve Akçakale arasında bulunan Harran Konteyner kente sığınmak ümidi ile gelen Suriyeliler, kampta yel olmayınca açıkta kaldı. Suriyelilerin yardımına ise konteyner kent yakınındaki Uğraklı köyü sahip çıktı. Bazı sığınmacıları evinde ağırlayan köylüler yer kalmayınca, açıkta kalanları taziye evi ve camiye yerleştirdi. Köyün tek göz taziye evine yaklaşık 500 kişi sığındı. Seslerin, feryatların birbirine karıştığı, taziye evinde, adeta çocuklar büyüklerin arasında kayboluyor.  

Yaşanan dramı gözyaşı içinde anlatan Suriyeli genç kız Emine Mehmet, "İki saattir çöldeyiz, donacağız. Çocuklar mahvoldu. Bütün gece hastalıktan sayıkladılar, açlıktan ve yokluktan öleceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kendilerine de sahip çıkmasını isteyen Suriyeli Fatime, "İçeceğimiz su bile yok. Bir birimizin üstünde yatıyoruz. Uçakların bombardımanından kaçtık." diye konuştu. Başka bir kadın ise çocuklarımız açlıktan ölmesinden korktuğunu anlattı.

          "KÖYLÜLER YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR"
        
Konteyner kente 500 metre uzağında bulunan Uğraklı köyü sakinleri sığınmacıların yardımına yetişememenin sıkıntısını yaşıyor. Ortaklaşa yemek yapan köylüler, mağdurların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Ancak köylüler daha fazla direnemeyeceklerini aktarıyor. Köy sakini Mehmet Aygün, "Biz yetkililerden yardım istiyoruz. Kendimiz için değil. Kendi imkanlarımızla bunlara yardım ediyoruz, yetmiyor. Çünkü çok kalabalık. 2 bin kişiye ulaştı." dedi.

Bu arada köylülerin hazırladığı yemek bir kamyon yardımı ile önce kadın ve çocukların kaldığı taziye evine, ardından camide kalan erkeklere götürülüyor. Taziye evinde bir kaba konulan yemeğe onlarca el aynı anda uzanıyor.

<< Önceki Haber Suriyeliler yer bulamayınca taziye evine sığındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER