TEOG kilitlendi, aileler perişan oldu

Çocuklarını evlerine uzak okullara yerleştirmek zorunda kalan velilerin başvuruları 2. nakil haftasında da alınamadı.

TEOG kilitlendi, aileler perişan oldu

Çocuklarını istemedikleri ya da evlerine uzak okullara yerleştirmek zorunda kalan velilerin başvuruları 2. nakil haftasında da alınamadı. Dilekçeler, ‘Boş kontenjan yok’ gerekçesiyle bekletiliyor. Duruma en çarpıcı örneklerden biri Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi. MEB, 440 kontenjanı olan okula 800’e yakın öğrenci yerleştirmiş.

'VELİLER ÇARESİZ'

Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre; TEOG (Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş) kapsamında 2’nci nakil haftası başladı ancak bazı okullarda boş kontenjan kalmadığı için başvuru dilekçeleri müdür masalarında bekliyor. Veliler çaresizce evlerine yakın okullarda kontenjan açılmasını beklerken, okul yetkilileri de ailelere Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “ALO 147’yi arayın” önerisinde bulunuyor.

DİLEKÇELER BEKLETİLİYOR

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 2’nci nakil haftasına girildi. İlk hafta okulların kontenjanları dolu olduğu için devlet okullarına nakil başvuruları alınamadı. Çocukların istemediği ya da evlerine uzak okullara yerleşen veliler, 2’nci haftaya umut bağladı ancak birçok okulda değişen bir şey olmadı. Okul yetkilileri, boş kontenjanları olmadığı için dilekçeleri bekletiyorlar. Hem yetkililer hem de aileler önümüzdeki hafta diğer liselerde boş kontenjan açılmasını ve başvuruları sisteme işlemeyi umut ediyor. Yöneticiler, okulların açılmasına sayılı gün kala hem yeni eğitim öğretim yılı planlarını yapmaya çalışıyor, hem de ailelerin sorularına cevap veriyor. Çözüm bulamadıkları sorular için de ailelerin ‘ALO 147’yi aramasını öneriyorlar.

440 KONTENJANA 800 ÖĞRENCİ

Kontenjanından fazla öğrenci yerleştirilen okullardan biri olan Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde de velilerin nakil başvuru çilesi sürüyor. 440 kontenjanı olan okula MEB tarafından 800’e yakın öğrenci yerleştirildi. Okulun geçen sene 9’uncu sınıfta okuyan 208 öğrencisinin de sınıf tekrarına kalmış olması ve 10, 11 ve 12’nci sınıflarla birlikte okul mevcudunun 1000’i aşma ihtimali yetkilileri korkutuyor. Nakillerde fazla öğrenciler başka okullara gitmezse ya sınıf tekrarını arttıracaklar, ya da ikili eğitime geçecekler.

'ÇOCUĞUM NAKİ YÜZÜNDEN OKUYAMAYACAK'

Cumhur Atilla (Veli): Bahçelievler’de oturuyorum. Kızım Merve Atilla, B grubunda ilçe tercihi nedeniyle 340 puanla Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lise’ne yerleştirildi. Ancak çok mağdur durumdayız. Burada okumak istemiyor. Yakınlarımızda başka bir liseye vermek istiyorum ama kontenjanlar dolu görünüyor. 2’nci nakil dilekçemizi veriyoruz. Berbat bir sistem. Çocuğum nakil olmazsa belki de okumayacak. Söyleyecek söz bulamıyorum.

'BÖYLE BİR SİSTEM OLMAMALI'

Salih Avcı (Öğrenci): Fatih’te oturuyorum ama B grubundan Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne sistem yerleştirdi. Geçen hafta nakil için başvurdum ama çıkmadı. Şimdi yine Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gitmek için dilekçe verdim. 2 vasıta ile buraya gelmem gerekiyor. Sonucu bekliyoruz. Eğer nakil olmazsa 1 yıl burada okuyup, gelecek sene yakın bir okula geçerim. Böyle bir sistem olmamalıydı. Ne yapacağımı çok bilmiyorum.
<< Önceki Haber TEOG kilitlendi, aileler perişan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER