Taraf gazetesinden yeni bir fişleme iddiası

Taraf gazetesinden yeni bir fişleme iddiası: "Fişlenen 3 rektör adayı tasfiye edilmiş."

MİT'in belgeleri Başbakanlığa gitti mi?

  • Türkiye günlerdir konuşulan fişleme iddialarının peşini bırakmıyor. 
  • Vatandaşlardan ve bürokratlardan sonra şimdi de rektör adaylarının fişlendiği ortaya çıktı. 
  • İşte fişlendiği günyüzüne çıkan o akademisyenlerin başına gelenler.

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Taraf gazetesinin gündeme taşıdığı fişleme iddialarını bu sözlerle doğruladı. Ancak "Bilgiler paylaşılmadı" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: "Bu belge doğrudur. Ama onaylanmamıştır. Bilgiler kimseyle paylaşılmadı."

Çelik'in bu sözlerine Taraf gazetesi yine bir belgeyle cevap verdi. 2 Aralık'ta yayımladığı "Arz Notu" belgesiyle fişlenen isimlerin Başbakanlığa iletildiğini iddia etti. Belgede fişlenen 3 rektör adayının başına gelenleri de delil olarak gösterdi.

İşte fişlenen o isimlerden biri... Ö.C. bir üniversitede rektör adayı olmuş. Aday olduktan sonra adım adım izlenmiş, hakkında kara propaganda kampanyası başlatılmış. 19 mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda trafik kurallarıyla alay ettiğini ileri süren haberler yapılmış.

Akademisyen N.Ö'nün durumu da benzer.. O da rektörlük için aday olmasından dolayı fişlenmiş. Kara propaganda kapsamında başka bir akademisyene yumruk attığı yönünde haberler yazılıp çizilmiş. Rektörlüğe adaylığını koyan M.C.H de diğer iki arkadaşı gibi kara listeye yazılan isimler arasında yer almış.

"Fethullahçı" diye fişlenen bu 3 akademisyenin başına geldiği iddia edilen olaylarsa çok çarpıcı.. Başarılı akademisyenler kısa süre içinde çeşitli gerekçeler gösterilerek tasfiye edilmiş. Rektör adayları yüksek oy almalarına rağmen atanamamış.

<< Önceki Haber Taraf gazetesinden yeni bir fişleme iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER