Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile RTÜK'ün başlattığı balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engelleme çalışması ve karasal yayına geçiş hazırlıklarıyla birlikte uydu anten hizmeti veren firmalar Ar-Ge çalışmalarına yöneldi.
Teknik Sat Group Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yukarıkozan, 2013'ün ilk ayından itibaren piyasada satılan yerli ve ithal tüm TV'lerde DVB-T özelliği bulunmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, "Yayınlar eski TV'lerde DVB-T olmadığı için özel bir aparatla (Dijital alıcı) izlenebilecek. Settop Box'ları üretmek için çalışmalara başlandı. Fiyatı ortalama 50 lira civarında olacak dijital alıcıları üretmek için Ar-Ge'ye büyük önem veriyoruz. Yeni teknolojiler geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin bu teknolojiye geçmek için çok geç kaldığını söyleyen Yukarıkozan, şu anda AB ülkelerinin dışında İran, Azerbaycan ve Türki cumhuriyetlerin bu sistemi kullandığını anlattı. Uydu antenle, devletin başlatacağı dijital yayının arasındaki farklara değinen Yukarıkozan şöyle konuştu:
"Devletin yeni uygulayacağı karasal yayın sistemini kullanacak vatandaş yaklaşık 100 kanalı izleme imkanı bulabilecek. Kanal sayısı az olmasına rağmen görüntü kalitesi çok yüksek olacak. Örneğin, yayın durması, donma, gelip gitme gibi sorunlar çok daha az olacak. Üstelik HD kalitesinde ve havadan yayın yapılabilen bir sistem olacak. Yani otobüslerde, trenlerde, gemi ve yatlarda mobil uygulamaların hepsinde, cep telefonlarında kesintisiz yayın izlenebilme imkanı doğacak."