Türkiye böyle çifte standart görmedi

Yargı mensuplarının talimatını yerine getirdikleri görevlerinden dolayı gözaltına alınan polislerin, şikayetçi olduğu polisler hakkında savcılığın özetlediği savunma: Yargı mensuplarının talimatını yerine getirdiler, suçsuzlar!..

Türkiye böyle çifte standart görmedi

Sahur operasyonunda gözaltına alınan polislerin hukuksuz bir şekilde nezarette tutulduğu belirtilmiş, uygulamaya yasal tepkilerini gösteren bu polislerin, polis çemberine alındığı fotoğraflarla basına yansımıştı. Polislerin avukatı Kemal Şimşek, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçu işlendiği gerekçesiyle şikayetçi olunduğunu ve bu şikayetin sonuçlandığını duyurdu.

Av. Şimşek'in açıklamasına göre savcılığın, "Şikayetçilerin adliye sürecinde hürriyetlerinden yoksun kaldıkları iddiasının gerçeği yansıtmadığı" ifadesi 'göz göre göre asılsız iddia' olarak değerlendirildi. Zira, gözaltındaki polislerin, görevli polisler tarafından çevrelendiğine ilişkin fotoğraf kareleri ortada...

Şimşek'in açıklamalarında dikkat çeken diğer önemli detay ise, savcılığın, "Şikayetçilerin adliye sevklerinden sonra gözaltı ve sorgu süreçlerinde yetki ve sorumluluğun tamamen soruşturma savcısı ve hakiminde bulunduğu, hakim ve savcının soruşturma ile ilgili emir ve talimatlarını yerine getirmek zorunda olan emniyet görevlilerinin, suçun manevi unsurunun yokluğu dikkate alınarak, 'Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma' suçunu işlemiş olmalarının mümkün olmadığı anlaşılmakla..." ifadesi oldu.

Av. Şimşek, 'Polislere çifte standart' olarak nitelendirdiği bu uygulama için, "Şimdi sormak isteriz: Bu zamana kadar yaptığımız savunmalarda müvekkillerin suçlandıkları dosyalarda yapılan tüm işlemlerin hakim ve savcı kararlarıyla olduğunu ve kendilerinin sadece yargı tarafından verilen yasal talimatları uyguladıklarını ifade etmemize rağmen suçun hangi unsuru oluşmuştu da 8 aydır iddianamesi bile yazılamayan ve ne olduğu belirsiz bir suçlamadan tutuklular?" diye sordu.

Av. Kemal Şimşek'in o tweetleri:

1-ÜLKE GENELİNDE YAPILAN POLİS OPERASYONLARINI TÜMÜNÜ HUKUKEN ÇÖPE ATACAK BİR BELGE PAYLAŞACAĞIM..

2-MALUM 22 TEMMUZ SAHUR OPR.DA GÖZALTINA ALINAN MÜV.LER İÇİN YASAL SÜRE AŞILMIŞ VE MÜV.LER HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE NEZARETTE TUTULMUŞLARDI

3-GÖZALTI SÜRESİ AŞILAN MÜV.LER BU UYGULAMAYA KARŞI YASAL TEPKİLERİNİ GÖSTERDİKLERİNDE POLİS ÇEMBERİNE ALINMIŞLARDI


4-İŞTE AYNI ZAMANDA KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN BIRAKMA SUÇUNU OLUŞTURAN BU UYGULAMADA ROLÜ OLANLARLA İLGİLİ YAPTIĞIMIZ ŞİKAYET SONUÇLANDI.

5-BUNA GÖRE BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU EMNİYET PERSONELİ OLAN YAKLAŞIK 40 POLİSİN SAVUNMASI SAVCILIKÇA BU ŞEKİLDE ÖZETLENMİŞ



6-BURAYA KADAR HERŞEY NORMAL GİBİ GÖRÜNSE DE, BU OLAY VE VERİLMİŞ KARAR BU GÜNE KADARKİ POLİS OPERASYONLARI AÇISINDAN TAM BİR SKANDAL

7-MÜVEKKİLLER VE DİĞER POLİSLERE YAPILAN ÇİFTE STANDARDI AÇIKÇA ORTAYA KOYAN BU YORUMA DİKKATLE BAKALIM.



8-ŞİMDİ SORMAK İSTERİZ:BU ZAMANA KADAR YAPTIĞIMIZ SAVUNMALARDA MÜV.LERİN SUÇLANDIKLARI DOSYALARDA YAPILAN TÜM İŞLEMLERİN HAKİM VE SAVCI++

9-++KARARLARIYLA OLDUĞUNU VE KENDİLERİNİN SADECE YARGI TARAFINDAN VERİLEN YASAL TALİMATLARI UYGULADIKLARINI İFADE ETMEMİZE RAĞMEN++

10-+SUÇUN HANGİ UNSURU OLUŞMUŞTU DA 8 AYDIR İDDİANAMESİ BİLE YAZILAMAYAN VE NE OLDUĞU BELİRSİZ BİR SUÇLAMADAN TUTUKLULAR?

11-ÖZELLİKLE DİNLEMELER KONUSUNDA, BANA TEK BİR HAKİM-SAVCI KARARI OLMAYAN YASAYA AYKIRI BİR DİNLEME GÖSTEREBİLDİNİZ Mİ?

12-TÜM DİNLEMELER MAHKEME KARARLI VE TİB ONAYLI OLDUĞUNA GÖRE KARARI VERENLER VE DENETLEYENLER DEĞİL DE NEDEN UYGULAYICILAR SUÇLANIYOR??

13-UNUTMAYIN,HUKUKU KEYFİNİZE GÖRE UYGULAMAYA BAŞLARSANIZ, HUKUK GÜVENLİĞİ KALMAZ KAOS OLUŞUR,HUKUK DİYE DE İNSANLARA ZULÜM ETMİŞ OLURSUNUZ.
<< Önceki Haber Türkiye böyle çifte standart görmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER