Uçurumdaki evini iple bağladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 17 yıl önce alınan tahliye kararına rağmen uçurum kenarındaki evini boşaltmayan kişi, kayma riskine karşı evini çevredeki elektrik direği ve ağaçlara iple bağladı.

Uçurumdaki evini iple bağladı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Güngören köyünde Sabahattin Kuzpınar'ın 30 yıldır yaşadığı uçurum kenarındaki tek katlı ahşap evin, 17 yıl önce tehlike oluşturduğu için tahliye edilmesine karar verildi.
Buna rağmen yaşadığı evi boşaltmayan Kuzpınar, son dönemlerde evde kayma tehlikesi artınca, çareyi evini çevredeki ağaçlara ve elektrik direğine bağlamakta buldu. Maddi durumu iyi olmadığı için yeni bir ev yapamadığını belirten Kuzpınar, eşi ve 5 çocuğuyla kayma riski bulunan evinde hayatını sürdürüyor. Güngören köyüne giderek incelemelerde bulunan Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir ise Kuzpınar'a, evi tahliye etmesi gerektiğini, bu evde oturmanın imkansız olduğunu söyledi. İlçede yaşamaları için Kuzpınar ailesine bir ev verilebileceğini belirten Demir, devlet olarak her zaman kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek, ev sahibinin bugüne kadar hiçbir resmi müracaatta bulunmadığına dikkati çekti. Kaymakam Demir, köy muhtarı Muammer Yüksel'e talimat vererek, Sebahattin Kuzpınar'a acilen köyde bir ev bulmasını istedi. Bulunan evin kirasını da kendilerinin karşılayacağını bildiren Demir, köyde 5-6 ev için daha tahliye kararı olduğunu belirterek, ev sahibi Kuzpınar'dan da Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne başvurmasını istedi. Demir, Kuzpınar'a, evinin hemen yanında yer alan, babasının daha önce boşalttığı evin onarılarak kendisine verilmesi önerisinde bulundu. Bu öneriyi kabul etmeyen ev sahibine kızan Kaymakam Demir, ''Bu evde oturup, mağdur olduğunuzu söylemenize inanamıyorum. Çünkü bizlere hiçbir müracaatınız bulunmamaktadır. Öncelikli olarak bu evden çıkmanız gerekmektedir'' dedi. Köy Muhtarı Yüksel de evin alt kısmında bulunan halatların uzun zamandır bulunduğunu, ancak üst kısımda ağaç ve elektrik direğine bağlanan iplerin yeni çekildiğini söyledi.
<< Önceki Haber Uçurumdaki evini iple bağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER