İstanbul Ulus’taki
boğaz manzaralı
Naciye Sultan Sitesi hakkında ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle
Mart ayında
yıkım kararı çıkması ilginç gelişmeleri beraberinde getirdi. İşadamı Doğan Kasadolu, 2009 yılında
kredi çekmek için 3 milyon değerindeki evini teminat göstermek isterken
sitenin ruhsatsız olduğunu ortaya çıkardı.Kasadolu, kat maliklerinin sitenin yıkım kararını durdurmak için gizlice 2 milyon 600 bin dolar para topladığını öne sürdü.
HAPSE GİRSİNLER
Kasadolu, dairesinin kaçak çıkmasının ardından
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde
Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Buradan da olumlu bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine Mart 2011’de Belediye Encümeni 7 blokluk sitedeki ruhsatsız 5 blok için yıkım kararı aldı. Yıkılması öngörülen bloklarda evi olanKasadolu ve diğer sakinlerin İdareMahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davası devam ederken şok bir gelişme daha yaşandı.Kasadolu, diğer blok sakinlerinin kendi aralarında 75 biner dolar para topladığını öğrenince “Yıkım kararını durdurmak ve siteye ruhsat alabilmek için yapıyorlar” iddiasına bulundu.
BENİM PAYIMI DA ONLAR VERMİŞ
Ardından Mülkiye TeftişKurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbulValiliği’ne dilekçeyle başvurarak toplam 2 milyon 600 bin doların ne için toplandığının araştırılması ve suç işleyenler varsa hapisle cezalandırılmalarını istedi. BUGÜN’e konuşan Kasadolu durumu öğrenir öğrenmez kuşkulandığını söyledi. Gerçeklerin ortaya çıkartılması için ilgili kurumlara dilekçeyle başvurduğunu belirten Kasadolu, “75 bin dolar toplamışlar. Fakat benden para istemediler. Çünkü benim payıma düşen meblağı benden çekindikleri için kendi aralarında toplamışlar. Olayın doğru çıkması halinde ortaya çıkarılacak şüphelilerin örgütsel olarak değerlendirilmesi gerekiyor” dedi. Mart 2011’de yıkım kararı verilenNaciye Sultan Sitesi’nin sakinleri arasında Prof. Dr.
Kemal Alemdaroğlu,
İzzet Garih, Şerif Egeli, Nazan Bozbağ, NeslihanHarmancı, Sudi Özkan ve Vedat Alaton gibi iş, sanat ve bilim dünyasının ünlü isimleri de yer alıyor. Sitedeki lüks dairelerin aylık kirası ise 10 bin dolar.
Tek istekleri yıkımı durdurmak
2 milyon 600 bin doların yıkım kararının çıkmasını engellemek için toplandığını iddia eden Kasadolu, “İlgili kurumlarda meblağ ne kadar yüksek olursa olsun, bu yönde iş birliği yapabilecek tek bir şahsın dahi olmadığı kanaatindeyim. Fon devlet çalışanlarımızın isimlerini kullanarak sırtlarından menfaat elde etmeye yöneliktir” dedi.
Yönetim iddiaları kabul etmiyor
Site
yönetiminden ismini vermek istemeyen bir yetkili, Kasadolu’nun iddialarının gerçek dışı olduğunu savundu. Böyle bir para toplanılmadığını söyleyen site görevlisi, aylık
aidatı bin lira olan sitede Kasadolu’nun 2 yıllık aidat ve diğer giderlerle ilgili ödeme yapmadığını, evinin de hacizli olduğunu söyleyerek “Kasadolu bu paraları ödememek için bu tarz yollara başvuruyor” iddiasında bulundu.
Sahte makbuzla para istediler
İddialarının gerçek dışı olduğunu söyleyen site yönetimine Doğan Kasadolu şu cevabı verdi: “Aidat borcum yok. Benden sahte bir yönetim kurulu ve sahte makbuzlarla para istediler. Bunun üzerine kendilerine
tazminat davası açtım.”