Urla villalarıyla ilgili akıllara durgunluk veren rapor

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Urla Villaları’ndaki demir kapıları göremedi...

Urla villalarıyla ilgili akıllara durgunluk veren rapor

İzmir Barosu Çevre Komisyonu, Urla ilçesinde 1. derece SİT arazisi üzerinde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman tatil yaptığı villaların bulunduğu arazinin demir çitlerle çevrili olduğunu ve bunun yasaya aykırı olduğunu belirterek, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. 



Müdürlük tarafından oluşturulan bilirkişi ekibinin, arazinin ‘kamuya açık’ olduğu yönünde rapor hazırlaması ve “Kıyı kenar çizgisinde herhangi bir kilitli kapıya rastlanılmamıştır.” denilen rapor hazırlaması üzerine, İzmir Barosu Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Altınbaş, “Bakanlık yetkililerinin, orada kesilen yolu görmeme imkanı var mı? Köyden denize doğru giden yol demir çitlerle çevriliyor. Onu görmüyorlar, dağın yanında patika yol var, oradan denize ulaşılıyor deniyor." dedi. 



Müdürlük tarafından oluşturulan bilirkişi ekibi, jandarma ve sivil ekiplerce gün boyu korunan, üzerinde belirli aralıklarla helikopter uçan kaçak villaların olduğu arazinin ‘kamuya açık’ olduğu yönünde rapor hazırladı. “Kıyı kenar çizgisinde herhangi bir kilitli kapıya rastlanılmamıştır.” denilen raporda, bir patika yolun denize ulaştığı da belirtildi. Daha önce bölgede inceleme yapmak isteyen avukatlar gözaltına alınmış, İzmir İl Genel Meclis üyelerine ise jandarma izin vermemişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Urla villalarıyla ilgili akıllara durgunluk veren rapor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER