Öner, belediye başkanının bu konuyu valiliğe sormasının doğru olmadığını söyledi. "İçişleri Bakanlığı'na sorulabilirdi." diyen
Vali Öner, belediye meclisi toplantısına perukla girmek zorunda kalan meclis üyesi Hatice Çakır'la ilgili olarak mevcut
yasa ve
kuralların uygulandığını öne sürdü. Öner, "Hiçbir kural getirmeden, ekleme çıkarma yapmadan
Türkiye'de diğer yerlerdeki genel kuralların geçerli olduğu şekilde değerlendirmede bulunduk." açıklamasını yaptı. Belediye meclisi ile Türkiye Büyük
Millet Meclisi (
TBMM) kıyaslaması yapan Vali Ali
Haydar Öner, "TBMM'ye bir başörtülü hanım giriyorsa,
Isparta'daki meclis üyemiz de girsin. İl genel meclisine bir başörtülü bayan giriyorsa, o da girsin. Biz konuda taraf değiliz. Bundan polemik yapmak, gerginliğe neden olmak, stres oluşturmak, ilişkileri olumsuz etkilemek kimseye bir fayda sağlamaz." değerlendirmesinde bulundu.
MHP Isparta
Milletvekili Nevzat Kormaz ise belediye başkanına sahip çıkarak herkesin Kılık Kıyafet Kanunu'na uymakla yükümlü olduğunu söyledi.
AK Parti Isparta İl Başkanı ve
Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Gökgöz ise arkadaşları Hatice Çakır'ın ilk iki toplantıya başörtüsü ile girdiğini hatırlattı. Belediye Başkanı Günaydın'ın yerel bir gazeteye, "AK Parti gereğini yapmazsa ben gereğini yaparım." şekilde demeç verdiğini, sonrasında da bu durumun yaşandığını söyledi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Sekreteri Sevim Salihoğlu, yaşananların insan hakkı ve çalışma hakkına
tecavüz olduğunu söyledi. Başörtülü meclis üyesinin başını açmasının
kıyafet özgürlüğüne ve geleceğine yönelik bir hak ihlali olduğunu belirten Salioğlu, "Kamusal alan kavramının kökten halledilmesi gerekiyor. 'Yasalar bu şekilde söylüyor'un arkasına sığınılarak insalara sıkıntı yaşatılıyor. Bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır." dedi.