İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde yazan Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'İki tutanak' başlıklı bir yazı kaleme aldı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu gerçekleştiren Emniyetçilerden Eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ise yazının baştan aşağı yalan ve çarpıtmalardan ibaret olduğunu belirterek twitter hesabından Selvi'nin yazısına cevap verdi.
İŞTE YASİN TOPÇU'NUN SELVİ'NİN ÇARPITMALARINA TWİTTERDAN VERDİĞİ CEVAP
Öz'ün, emniyete gidiş sebebinin fezlekelerin bir an önce savcılığa gönderilmesi için polislere baskı yapmak olduğunu yazmışsınız. 19 Aralık 2013 akşamı gözaltı süreleri henüz dolmamıştır ki fezlekenin savcılığa gönderilmesi için baskı yapılsın. Bu ziyaretin amacı, gözaltında olan kişiler hakkında takip sırasında elde edilen delillere göre önceden taslak olarak hazırlanan soruların Mali Şubeye yeni atanan ekipçe değiştirilmek istenmesi ve delillerin karartılmaya yönelik hazırlık yapılması kuşkularıdır.
Peki bu kuşkuya neden olan olaylar nelerdir? Yeni göreve başlayan polis müdürleri, eski ekipten arkadaşlara " bakan çocukları rüşvet mi alır? " Onlar normal insanlar mı ki bu soruyu soruyorsunuz, vicdanınız rahat mı ?" demişlerdir. Hiçbir polis kendi bakanının da olduğu bir soruşturmada elinde sağlam delil olmadan bu soruları soramaz. Yeni ekip delilleri görmüştür. Kendilerine dosya yeterince anlatılmıştır.Suçlamaları anlamışlardır. Ama yürekleri ağzına geldiğinden bu soruları görünce dizlerinin bağı çözülmüştür. Senin çok masum gördüğün yeni atanan o ekip, madem dosyayı yeterince inceleyememiş, okuyamamış, bilmiyormuş, Güler'in oğlunun masum olduğunu ne zaman ve hangi belge ve bilgiler üzerinden araştırmış ve anlamış o zaman? Yeni atanan ekibin bu yandaş ve önyargılı tavrı soruşturmanın tarafsız yürütülemeyeceğine dair haklı kuşkular uyandırmıştır. Zekeriya Öz de bu nedenle Emniyete gelmiş,önceden hazırlanan taslak soruların orjinalini bir CD içinde teslim almıştır.
Gelelim çarpık ve eksik bir bilginize. Neymiş 24 saatte 504 sayfa fezleke nasıl hazırlanmışmış...Bir yılı aşkın çalışması yapılan bir soruşturmanın fezlekesinin tamamı elbette 24 saat içinde hazırlanmaz. Soruşturmaya dayanak yapılan ihbar ve raporlar ile takip sırasında karşılaşılan olaylar ve elde edilen deliller, konu bütünlüğü ve anlamı yeni okuyacak bir kişi tarafından da kuşkuya yer vermeyecek şekilde anlaşılabilmesi için Taslak halindeki fezlekeye kaydedilir. Taslak fezleke nihai ve resmi bir belge değildir. Resmi belge hüviyeti olması için altının yetkililerce paraflanması ve imzalanması gerekir. Peki neden taslak fezleke hazırlanır? Operasyon yapılıp yakalama gözaltı ve aramalara başlandığı ilk gün görevliler ifade almaya bile başlayacak zaman bulamazlar. İlk gün sabahın 04:00 dünden akşamın geç saatlerine kadar aramalarla geçer. İfade alınması işlemleri sonraki gün şüphelilerin konumları ve iştirak ettikleri olaydaki rollerine göre Önceden ayarlaman bir plan dahilinde yapılır. Önceden düzenlenen taslak fezlekeye ifade özetleri ve aramalarda el konulan deliller ilave edilir. Nihai fezleke, gözaltı bilgileri ve bu unsurların da ilave edilmesiyle tamamlanır.
504 sayfalık fezleke iddia ettiğiniz gibi 24 saat içinde hazırlanmamıştır. Yukarıda izah ettiğim yöntemle geniş bir zaman diliminde hazırlanan taslak haline 30-40 sayfalık nihai bilgiler operasyondan sonra ilave edilerek son şekli verilmiştir. Yeni ekibin nihai fezlekeyi yeterince inceleyemedik iddiası da yalandır. Çünkü hem taslak fezlekeyi 3 günde incelemişlerdir. Hem de taslak fezlekeye ilave edilecek olan İfade tutanakları ve aramalarda el konulan suç delillerinden haberdardırlar.
Neymiş? Yeni ekip fezlekeyi imzalayarak göndermek için savcılarca baskıya maruz kalmışmış.. Yeni ekip gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildikten sonra fezlekeyi adliyeye göndermemiştir.Savcı Celal Kara fezlekeyi istediğinde yeni ekipten Nazman taslak fezlekeyi önceden bilmesine, Alınan ifadeleri de okumasına,el konulan delilleri de bilmesine rağmen bildiği tüm unsurlar da yeni okuyacağı fezlekede bulunmasına rağmen "okuyamadık"demiştir. Savcı Kara kaçıncı sayfayı olduklarını sorduğunda 10. Sayfada olduklarını söylemiştir. Gözaltı süresi dolmuş olmasına rağmen fezlekenin yeni ekipçe okunmadığını ve imzalanmadığını öğrenen ve 1 saatte 10 sayfa okunabildiğine göre 504 sayfanın yaklaşık 4 günde sadece bir yardımcı tarafından okunabileceğini buna şube müdürünün de aynı hızla okuması halinde toplamda 8 günde fezlekenin kendisine ulaştırılabileceğini hesaplayan savcı yeni ekibin fezlekenin mahkemeye ulaşmasını kasıtlı olarak sabote edeceğini ve bunun da yeni ekibin üzerinde bir aklın ürünü olduğunu anlayan savcı, fezlekenin imzasız gönderilmesini istemiştir. Çünkü şüpheliler adliyededir ve süresi içinde mahkemeye sevk edilmeyi beklemektedir.
Gelelim başka bir çarpıtmaya. Neymiş? Paralel polisler fezleke imzalanmadı diye tutanak tutmuşlar.
O tutanağın tutulduğu doğrudur. Ama altında paralel olmadığını söylediğiniz yeni şube müdürünün de imzası var Sn. Selvi.. Ya size o imzayı silip tutanağı değiştirerek vermişler, ya da siz göz göre göre yalan söylüyorsunuz. O tutanağı imzalamakla hata yaptığını anlayan yeni şube müdürü hatasını anlayınca o tutanağı Adliyeye teslim etmeden geri getirmesi için Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ı geri çağırmış, KORKMAZ da korkmadan emrini dinlememiş, Bu tutanağı savcıya teslim etmiş, bedelini de iki gün sonra köprüye sürülerek, Yetmedi diye hiç alakası yokken 25 Aralık soruşturması nedeniyle tutuklanarak ödemiştir.
Yüreğiniz yetiyorsa canlı yayında karşıma çıkın. Yetmiyorsa gerçekleri benden öğrenin. Bir telefon kadar yakınım.