Yayınlanan yeni ses kaydı gündemi derinden sarstı!

Çözüm süreci ile ilgili internette yayınlanan son ses kaydına göre Öcalan ve İmralı'daki diğer mahkumlar olduğu iddia edilen kişilerin yeni Anayasa ile ilgili şok diyalogları yer alıyor.

Yayınlanan yeni ses kaydı gündemi derinden sarstı!

Çözüm süreci ile ilgili skandal ses kayıtları internette yayınlanmaya devam ediyor.

‘İhanetsüreci’ isimli Twitter hesabında yayınlanan ses kaydında, Abdullah Öcalan olduğu iddia edilen kişi, İmralı Cezaevi’ndeki diğer mahkumlar olduğu belirtilen şahıslara AKP hükümetinin yapmaya çalıştığı yeni anayasaya katkılarından bahsediyor.

Zaman'ın haberine göre, bunun bir suç olduğunu bildiğini ifade eden Öcalan olduğu ifade edilen kişi, mektuplarında yeni anayasa olduğunu, Apo MİT’e anayasa yaptırıyor diyeceklerini ve sadece kendi mektuplarında bununla ilgili 40 tane madde olduğunu vurguluyor. Bunların her birisinin yasa dışı olduğunu ve devletin bizzat eliyle yapıldığını söyleyen Öcalan olduğu iddia edilen kişi, ağır mahkûm birisi olarak yasaları anayasayı altüst eden işler yaptığını ifade ediyor. 

Öcalan olduğu öne sürülen kişi, anayasa için kendi yaptıkları sözde yardımı birilerinin sahiplenerek halka anlatmasından duyduğu rahatsızlığı ise anlatıyor. Birilerinin ortada Apo diye bir şey yok diyerek, yapılanları sahiplendiğini ve biz yapıyoruz dediğini belirten Öcalan olduğu iddia edilen şahıs, o kişilerin kendisine borçlu olduğunu da ekliyor. Hükümetin kendisini korumak zorunda olduğunu söyleyen Öcalan olduğu belirtilen kişi, kendisinin siyasi ağırlığının kabul edilmek zorunda kalınacağının altını çiziyor. 

H. Aydemir olduğu iddia edilen mahkum ise, Öcalan olduğu belirtilen şahsa, birilerinin başka çareleri olmadığı karşılığını veriyor. B. Kaymaz olduğu öne sürülen kişi Ayşe Böhürler'in Beşir Atalay'ın bu konuda çok uğraştığını ve Erdoğan’ı ortak noktada buluşturacaklarını ifade ediyor. Yasa değişikliğinin Meclis’te tartışılmasını en çok isteyenin ise Beşir Atalay olduğunu belirtiyor. 


<< Önceki Haber Yayınlanan yeni ses kaydı gündemi derinden sarstı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER