Salı günü birinci sayfadan verilen ‘Şehzadeye burs oyunu' başlıklı haber, bizzat hanedan üyeleri tarafından yalanlandı: “Kayıhan Efendi, Fatih Koleji'nden kendi isteğiyle ayrıldı. Akşam lisesine geçti. Burs kesilmesi, okuldan atılma gibi olaylar yaşanmadı. Çocuklarımıza şehzade gibi bakılıyor.”
Hizmet Hareketi’ne yönelik hemen her gün çarpıtma haberlere yer veren Yeni Akit Gazetesi, bir yalana daha imza attı. Gazetenin salı günü birinci sayfadan verdiği ‘Şehzade’ye burs oyunu’ başlıklı haber, hanedan mensupları tarafından yalanlandı. Haberde Sultan II. Abdülhamid’in torunlarından Harun Efendi’nin küçük oğlu Kayıhan Osmanoğlu’nun, maddi imkânsızlıklar sebebiyle Fatih Koleji’nden atıldığı iddia edilmişti. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Yazar Kadir Mısıroğlu tarafından dile getirilen ve Yeni Akit’in sayfalarına taşıdığı iddiayı, bizzat Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu yalanladı. Osmanoğlu, “Hocaefendi’ye saygımız var. Ağabeyim Orhan Osmanoğlu da Fatih Koleji mezunu. Haberde iddia edildiği gibi bir olay yaşanmadı. Şahsî bir olayın böyle lanse edilmesi beni üzdü. O yazar abartmayı sever.” dedi. Osmanoğlu ayrıca gazeteye tekzip gönderdiklerini söyledi.
Harun Osmanoğlu’nun kızı Nurhan Osmanoğlu da haberin çarpıtma olduğunu dile getirdi. İddiaları ‘asılsız’ diye nitelendiren Nurhan Sultan, “Kardeşim Kayıhan 1991 yılında Fatih Koleji’nde burslu okuyordu, kendi isteğiyle ayrıldı. Akşam lisesine geçti. Kardeşimle çok ilgilenildi ama durmak istemedi. Öyle söylendiği gibi ücret, burs kesilmesi, okuldan atılma gibi olaylar olmadı. Şu an iki çocuğum, beyzadem de sultanzadem de Fatih Koleji’nde. Çocuklarımıza şehzade gibi bakılıyor.” ifadelerini kullandı. Nurhan Osmanoğlu, şehzadelerin eğitimiyle Kadir Mısıroğlu’nun ilgilendiği iddiasına ise şu cevabı verdi: “Abim Orhan Efendi’nin ve kardeşim Abdülhamid Kayıhan’ın eğitimi ile Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel ilgilendi. Okul paralarını Ahmet Bey kendi vermek istedi ancak okul yönetimi ‘bizim vazifemizdir, görevimizdir’ dediler. Ücret kabul etmediler. Şimdi iki çocuğum da Fatih Koleji’nde. Aynı muamele onlar için de geçerli. Haklarını ödeyemem, Elhamdülillah en iyi şekilde eğitiliyorlar.” Hanedan mensuplarının mesnetsiz haberlere malzeme yapılmasından son derece müteessir olduklarını belirten Osmanoğlu, “Biz vatanımıza ilk gün nasıl geldiysek hâlâ öyle karşılanıyoruz. Çocuklarımız el üstünde tutuluyor. Öğretmenleri çok iyi yetiştiriyor. Abilerim de öyle karşılandı, çocuklarım da öyle. Böyle bir şey gündeme gelmek için yazdırılmış olabilir. Çünkü o zatın ailemle uzaktan yakından ilişkisi yoktur.” diye konuştu.
Akit Gazetesi’nin iddiasına göre Kadir Mısıroğlu, Abdülhamid Kayıhan Efendi’nin Fatih Koleji’nde parasız okutulması için Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ulaşmaya çalışmış, başarısız olunca konuyu Zaman Gazetesi’nin o dönem genel koordinatörü Halit Esendir’e aktarmıştı. Esendir de, “Biz şimdi okula telefon eder, ücretin gazetemiz tarafından ödeneceğini bildiririz.” demişti. Ancak Halit Esendir de Mısıroğlu’nu doğrulamadı. İddia edildiği gibi Zaman Gazetesi’nin yayın yönetmenliğini yapmadığını belirten Esendir şöyle konuştu: “O haberde anlatılanlardan ne Osmanlı şehzadesini ne de başkasını hatırlıyorum. Başka birisidir, beni karıştırıyor. Genel prensibimdir, hiç kimseye böyle bir işle ilgili aracılık yapmam. Çok dostum kırılmıştır bana. Ne resmî makamlarla ne özel kurumlarla. Okulu aramadım, ‘ücretsiz’ demedim.”
Harun Osmanoğlu’nun aile dostu Mithat Kara ise Hizmet Hareketi ile hanedan arasında hiçbir zaman sorun yaşanmadığını söyledi. Kara, “Hocaefendi ile Harun Osmanoğlu’nu 1993 yılında ben tanıştırdım. Hâlâ birbirlerine selam gönderirler. Hocaefendi özellikle bu aileyle ilgilenilmesini istedi. Harun Efendi de yanındaydı bu sırada. Bu durum devam ediyor.” şeklinde konuştu.