Yeni iddia: Bir haber, Habertürk'te 3 kişiyi işinden etti

Sosyal Medyada yayınlanan ve yolsuzluk soruşturması fezlekelerine ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü

Yeni iddia: Bir haber, Habertürk'te 3 kişiyi işinden etti

Habertürk Yönetim Kurulu üyesi Fatih Saraç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve Twitter üzerinden dolaşıma sokulan ses kayıtları Ankara gündemini sarstı.

Birkaç gündür bazı Twitter adresleri üzerinden yayınlanan ses kayıtlarının sonuncusunun da mahkeme kararlarıyla gerçekleşen yolsuzluk soruşturmatelefon dinlemelerine dayandırıldığı belirtiliyor. Kayıtların dökümünde soruşturma dosyasına 2335155378 nolu ID ile giren tape'lere göre görüşmenin 24.09.2013 tarihinde gerçekleştiği iddia ediliyor.

İddia edilen ses kayıtlarına göre Başbakan Erdoğan, Habertürk Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç'ı telefonla arıyor. Konu ise Haber Türk Gazetesi'nin 24. sayfasında çıkan bir sağlık haberi. İddialara göre "Bu mu sağlıkta çağ atladığı iddiasında olan Türkiye" başlıklı habere tepki gösteren Erdoğan, kayıtta sağlıkta yapılan reformların görmezlikten gelindiği belirterek gazeteyi insafsızlıkla suçluyor. Fatih Saraç'sa konuyla ilgili Erdoğan'a haberin gazeteye kaçak girdiğini söylüyor ve atılan başlıkla haberi ayıp olarak nitelendiriyor, buna mukabil Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu birinci sayfadan haber yaptıracağını ifade ediyor.

İŞTE GAZETEDE ÇIKAN O HABER
Ses kaydındaki iddialar bu noktadan sonra daha da ilginç bir hal alıyor. Savcılığın teknik takibindeki Saraç, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'ya Erdoğan ile konuşmasını aktararak durumun düzeltilmesi için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun bizzat aranıp ilk sayfadan haber yapılmasını istiyor. Bir sonraki gün manşette logonun hemen yanında 'Bakanlık Sedef için seferber oldu' başlıklı haber yer alırken aynı gün Fatih Altaylı da köşesinde ilginç bir yazı kaleme alıyor. 'Eleştiriye evet, nankörlüğe hayır' başlıklı yazıda Altaylı aynen şu ifadeleri kullanıyor:

''Dün benim gazetemde bir haber. Bir baba ''Bu mu sağlıkta çağ atlayan Türkiye' diye bağırıyor. Hayırdır diye merakla haberi okuyorum. 39 yaşında bir baba. Akraba evliliği yapmış. Üç çocukları olmuş. Biri doğmadan ölmüş. Çocuklardan biri özürlü doğmuş. 3 yaşında 3.5 kilo. Baba bağırıyor, ''Bu mu sağlıkta çağ atlayan Türkiye'' diye. Yıllardır yerde gökte yapılan uyarıları dikkate alma, akraba evliliği yap. Akraba evliliğinin en doğal sonuçlarından biri olarak engelli çocuğun olsun. Sonra suçlu Türkiye olsun. Var mı böyle birşey!...'' (Yazının tamamın için tıklayınız)
ERTESİ GÜN HABERTÜRK'TE ÇIKAN HABER

Ses kaydındaki iddialar bununla da sınırlı değil. Gazetede çıkan özür haber ve Altaylı tarafından yazılan köşe yazısı durumu kurtarmaya yetmiyor. Twitter'daki ses kaydına göre Fatih Saraç, Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı arayarak editör ve haberi yapan 3 kişinin işten atıldığını müjdeliyor. Ses kaydına göre Saraç işten atılanlar hakkında Akdoğan'a rapor verirken defalarca 'namus fukaraları' diyerek hakaret etmeyi de ihmal etmiyor. Öne sürülen ses kaydına göre ayrıca Yalçın Akdoğan, haberin kasıtlı yapılıp yapılmadığını sorunca Saraç haberin kasıtlı yapıldığını ve gece 2'de bilgisi dışında gazeteye sadece İstanbul baskısında girildiğini belirtiyor.
<< Önceki Haber Yeni iddia: Bir haber, Habertürk'te 3 kişiyi işinden etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER