Yılın fotoğrafı yine AA'dan...

Geçtiğimiz yıl A.A foto muhabiri Tolga Adanalı'nın çektiği fotoğraf olay olmuştu. Bu yıl çekilen kare de çok konuşulacak.

Yılın fotoğrafı yine AA'dan...

Geçen yıl AA foto muhabiri Tolga Adanalı'nın Anıtkabir'le Kocatepe Cami'ni aynı karede yansıtan fotoğrafı tartışmalara neden olmuş, Habertürk TV ve İnternet sitesinde Anadolu Ajansı takvimindeki fotoğrafta fotomontaj yapıldığı öne sürülmüştü. Fotoğrafta Anıtkabir ve Kocatepe Camii, yanyana aynı kadrajda yer alıyor ve oldukça parlak görünüyordu. Habertürk'e göre bu fotoğraf sahteydi ve AA tarafından Kocatepe Camii, Anıtkabir'in soluna özellikle, maksatlı şekilde yerleştirilmişti. Anahaber bültenine konuyu taşıyan Habertürk Televizyonu, telefonla programa bağlanan AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin itirazlarına rağmen bunun fotomontaj olduğunu öne sürmeye devam etmiş ve sunucu Murat Ongun, AA'nın aksini ispat etmesi halinde canlı yayında özür dileyeceğini açıklamıştı. Bu bir anlamda AA'ya meydan okumaydı. Zira onlara göre devletin resmi haber ajansı sahtekarlık yapmış, yaklaşan seçimler öncesi Anıtkabir'in yanına Kocatepe'nin fotoğrafını montajlayarak "siyasi bir mesaj vermek" istemişti.

Sonrasında ne mi olmuştu? Fotoğrafı çeken AA muhabiri Tolga Adanalı, Ankara Öğretmenevi'nin terasına çıkmış, makinesini ayarlamış ve deklanşöre basmıştı. Sonuç hem AA'yı, hem de muhabiri temize çıkaracaktı. Kocatepe Camiinin ve Anıtkabir'in aynı fotoğraf karesine girebildiği cümle âleme kanıtlanmış oldu. Sıra Habertürk'ün AA'dan ve Türk basınından özür dilemesine gelmişti. Ana haber bülteninde sunucu Murat Ongun canlı yayında yeni fotoğrafı ekranlara getirmiş, ancak o sihirli iki kelimeyi bir türlü söylememişti. ... VE BU YIL - 2007 KASIM Bu yıl da yine Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 69. yıldönümünü anma törenleri kapsamında AA foto muhabiri Volkan Furuncu'nun çektiği karede, Anıtkabir çevresindeki binalardan birinin duvarına asılan Atatürk ve Türk bayrağı posteri, binanın camından objektife böyle yansıdı. Fotoğraf: Volkan Furuncu (AA)
<< Önceki Haber Yılın fotoğrafı yine AA'dan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER