Düğünlerde, misafirlere gelin ve damadın bir hediyesi olarak dağıtılan ve
düğün öncesinde büyük bir özen ile hazırlatılan nikah şekeri geleneği,
Nevşehir Belediyesi bünyesindeki KAPEM'de eğitime katılan
zihinsel engellilerin eğitimine katkı sağlıyor. Düğün sahiplerinin artık eskisi kadar çok nikah şekeri dağıtmadığını belirten KAPEM yetkilileri, hem bu geleneğin yaşatılması, hem de zihinsel engellilerin eğitimine katkıda bulunulması amacıyla 'Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama' kursunda nikah şekeri hazırlama eğitimleri vermeye başlandığını ifade etti.
KAPEM görevlisi Dilek Bozbek tarafından verilen 'Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama' kurslarına katılan 12 zihinsel engelli
genç kız ve erkek, büyük bir itina ile yavaş yavaş unutulmaya yüz tutan nikah şekeri geleneğini farklı bir anlayış içerisinde yaşatmaya çalışıyor. Tül, tel,
çiçek,
kına, lavanta, kurdele, iplik ve silikon yardımı ile hazırlanan nikah şekerleri aynı zamanda düğün öncesi gün olarak da bilinen kına gününde, gelin kınası olarak da kullanılabiliyor.
Yapılan nikah şekerleri tüm evlerde vitrin,
buzdolabı, tül perde süsü olarak yıllar yılı kullanılabiliyor. KAPEM'in nikah şekeri siparişleri beklediğini belirten Bozbek, düğün yapmaya hazırlanan aileleri nikah şekeri geleneğini yaşatmaya ve bu vesileyle zihinsel engelli gençlerin eğitimine katkıda bulunmaya çağırdı.