Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda, 26 yıldır dünyadan ve Türkiye'den binlerce sporcu dostluk, yarışmak, mücadele etmek ve sınırlarını keşfetmek için İstanbul'da bir araya geliyor. Hafta sonu geçekleşecek Asya'dan Avrupa'ya kulaç atacaklar arasında Çukurova Üniversitesi akademisyenlerinden de katılım gerçekleşecek.
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) himayelerinde büyük bir toplumsal ve kurumsal destek ile gerçekleşiyor. 1989 yılında 4 kadın ve 64 erkek sporcunun katılımıyla başlayan serüven, her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi ile Türk sportif geleneğinin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhun Ekren ve Araştırma Görevlisi Dt. Görkem Özbilen de bu yarışmaya hazırlananlar arasında. 6.5 kilometrelik parkuru yüzerek geçecek olan Yrd. Doç. Dr. Ekren ve Özbilen her gün düzenli olarak Çukurova Üniversitesi Özdemir Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu'nda antrenman yapıyor.
Gündüz hastaları ile ilgilenen Yrd. Doç. Dr. Ekren ve Araştırma Görevlisi Dt. Görkem Özbilen mesai saatleri dışında hafta sonu gerçekleşecek yarış için hazırlanıyor. Spor yapmanın sağlık anlamına geldiği vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ekren, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışının yarışmanın ötesinde bir festival, bir şenlik havasında geçtiğini söyledi.
Tarihin, sanatın ve kültürlerin yolunun kesiştiği noktada spor için buluştuklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Orhun Ekren 26 Temmuz sabahı, Boğazın ünlü duraklarından Kanlıca'dan başlayarak binlerce yüzücü ile birlikte Avrupa'ya; Kuruçeşme'ye doğru kulaç atacaklarını ifade etti. Yarışmanın amacının spor bilincinin ve ahlakının geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Erken çocuğundan, engellisine; esnafından, holding sahibine; 7'den 77'ye birçok yarışmacının Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında yer alacağını belirtti. CİHAN