Hasta refakatçilerinin konaklayacağı anneevi hizmete açıldı

Hasta refakatçilerinin konaklayacağı anneevi hizmete açıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, hayırsever Fevzi Mercan tarafından yaptırılan Naciye Mercan Anneevi ile hayırsever Mehmet Keşoğlugil tarafından yeniden düzenlenen Gevher Nesibe Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Kliniği törenle açıldı. ERÜ Hastaneler Yerleşkesi'ndeki Naciye Mercan Anneevi'nin önünde düzenlenen törene Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, hayırseverler ve çok sayıda davetli katıldı.

Başhekim Doğru, burada yaptığı konuşmada anneevinin uzun yıllardır bir ihtiyaç olduğunu, hayırsever Mercan tarafından inşa ettirilerek üniversiteye bağışlanmasıyla bu ihtiyacın sona erdiğini söyledi. Prof. Dr. Doğru, "Hayırsever Fevzi Mercan'a çok teşekkür ediyoruz. Çocuk hastanemizde gerek yenidoğan, gerekse diğer kliniklerde tedavi gören, özellikle şehirdışından gelen hastaların refakatçi annelerinin barınmaları büyük sıkıntıydı. Özellikle yenidoğanda bebeklerini sütüyle beslemek zorunda olan, bu yüzden de çocuğunun yanından ayrılamayan anneler çok sıkıntı çekiyordu. Çocuk hastanemizin hemen arkasına inşa edilen anneeviyle annelerin bu sorunu çözülmüş oldu. Hastanemize hayır yönünden hiçbir desteğini eksik etmeyen Fevzi Mercan'a tekrar çok teşekkür ediyorum." dedi.

Melikgazi Sağlık Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Hasyüncü ise Türkiye'de vakıf geleneğinin öneminden bahsetti. Hasyüncü, "1989 yılında kurulan vakfımız, Türkiye'de bir ilke imza atarak Ahmet Karamancı Misafirhanesi'ni işletmeye başladı. Kayseri dışından tedavi için ilimize gelen, maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının kalacak yer ve yemek ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan misafirhanemizdeki uygulamamız, 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Bizden sonra birçok ilde benzeri uygulamalar başladı. Biz gururluyuz ve sevinçliyiz, Türkiye'de örnek ve model olan işlere imza attığımız için. Umarım bugün açılışını yaptığımız anneevi de Türkiye'ye model olacaktır." diye konuştu.

Rektör Keleştemur da Kayseri'nin hayırseverlikte Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini belirterek, üniversitenin kadrolu hayırseveri olarak gördükleri Fevzi Mercan'a anneevinin binasını yaptırmasından, hayırsever Keşoğlugil'e ise Endokrinoloji ve Metabolizma Kliniği'ni yeniden düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ise hayırseverlere, Prof. Dr. Keleştemur tarafından plaket takdim edildi. Naciye Mercan Anneevi ile Gevher Nesibe Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Kliniği'nin davetliler tarafından gezilmesiyle açılış töreni son buldu. Üç kat ve 34 yataktan oluşan anneevinde iki geniş dinlenme salonu, mutfak, çamaşır yıkama ve kurutma odası ile 17 dinlenme odası bulunuyor. Refakatçi annelerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılaması için her türlü konforun mevcut olduğu anneevinin işletmesi ise Keleştemur ile Hasyüncü'nün imzaladığı protokolle Melikgazi Sağlık Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yürütülüyor. Anneevinde, Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Yenidoğan Kliniği'nde yatarak tedavi gören ve anne sütü ihtiyacı olan bebeklerin anneleriyle diğer çocuk kliniklerinde yatarak tedavi gören, şehirdışından gelmiş hastaların refakatçi anneleri kalıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hasta refakatçilerinin konaklayacağı anneevi hizmete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER