Hayırsever vatandaştan eğitime destek

Hayırsever vatandaştan eğitime destek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Anadolu Lisesi'nin bahçesine yapılacak 350 kişilik öğrenci yurdunun protokolü törenle imzalandı. Valilik 75. Yıl Salonu'ndaki imza törenine Vali Amir Çiçek, Milli Eğitim İl Müdürü Celalettin Ekinci, isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever işadamının temsilcisi Kamil Gürkan ve Okul Müdürü Oğuzhan Oymak katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Muğla'da eğitim konusunda devletin yatırımlarının yanında hayırsever vatandaşların katkısının da büyük olduğunu belirten Vali Çiçek, bu sayede derslik başına düşen öğrenci sayısının her yıl daha da düştüğünü söyledi. Bodrum Anadolu Lisesi bünyesinde yapılacak pansiyon için hayırsever vatandaşa teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde eğitime katkı sağlayan hayırseverler için bir proje yapılacağını kaydetti.

Bodrum'daki eğitim seviyesini daha da yükseğe taşımayı istediklerini söyleyen işadamının temsilcisi Gürkan ise Bodrum'un bir fen lisesine ihtiyaç duyduğunu, bunun için de yurt yapılması gerektiğini, hayırseverin bu konuda da katkı sağlamak istediğini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol, Kamil Gürkan ile Vali Amir Çiçek ve Milli Eğitim İl Müdürü Ekinci arasında imzalandı. Protokol kapsamında hayırsever işadamı tarafından Bodrum Anadolu Lisesi'nde 170 kız, 170 erkek ve 10 engelli öğrenci için 350 kişi kapasiteli, 1 milyon 125 bin değerinde yurt yapılacak. Projesi tamamlanan yurt, 15 Ağustos 2016'da kullanıma açılacak.destek-1864053.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Hayırsever vatandaştan eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER