HDP'li kadın milletvekili adayları: Savaşı biz başlatmadık ama biz bitireceğiz


HDP'nin Antalya kadın milletvekili adayları, ortak bir toplantı düzenleyerek seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kadın adaylar, "Savaşı biz başlatmadık ama biz bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

HDP Antalya Eş İl Başkanı Zarife Atik, parti olarak kadınlara verdikleri öneme vurgu yaparak, "İnadına demokrasi, inadına kadın." diye konuştu.

Konuşmasında 7 Haziran seçimlerinden sonra 'çözüm süreci'nin rafa kaldırılmasına da değinen Atik, "Savaşı biz başlatmadık ama biz bitireceğiz. Saraya sesleniyoruz; seni başkan yapmadık, diktatör de yaptırmayacağız. Biz kazanacağız." dedi.

HDP'nin kadın milletvekili adaylarından Av. Deni Yıldırım, iktidarın bir savaş başlattığını ve kendilerini de savaşın tarafı gibi göstermeye çalıştığına değindi. Milletvekili adayı Nuray Erçağan ise tüm baskılara rağmen yılmayacaklarını ve korkmayacaklarını belirtti. Adaylardan İlkin Manya da Cizre ve Silopi'de ilan edilen sıkıyönetim sonrası bölgeden edindiği izlenimleri anlattı. Yaşananlar karşısında söylenecek söz kalmadığını belirten Manya, bölgede yaşayanların anlattıklarını aktarırken gözyaşlarına hakim olamadı. HDP Antalya Milletvekili adayı Manya, Türkiye'nin en karanlık dönemlerden olan 1990'lardan daha da geriye gittiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya milletvekili adayları Songül Şarklı, Firdevs Tatlı, Kamile Yılmaz'ın yanı sıra partili kadınlar katıldı. Adaylardan Hülya Demir ise toplantıya katılmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li kadın milletvekili adayları: Savaşı biz başlatmadık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER