Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, her yıl ülke ve sektör hedeflerinin üzerinde büyüdüklerini belirterek, "Yaşar Topluluğu olarak gelecekte başta gıda ve içecek sektörü olmak üzere tüm sektörlerimizde daha fazla büyüyerek yeni ülkelere açılmayı hedefliyoruz. Markalarımız İzmir'de doğdu, Türkiye'nin markaları oldu. Şimdi sıra dünya markası olmakta." dedi.
Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından Yaşar Holding, 70. yaşını Çeşme Altın Yunus Otel'deki törenle kutladı. Törene, Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar da katıldı. Holdingin kuruluş yıldönümü kutlama ve hizmet onurlandırma töreninde 5, 10, 15, 20, 25, 30 ve 35. yıllarını dolduran yöneticilere, hizmetlerinden dolayı sertifika verildi. Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar, Türkiye'nin sanayileşme sürecine önemli katkılarda bulunduklarını söyledi. Topluluğun her yıl ülke ve sektörün üzerinde yüzde 10-15 büyüme hedefiyle yola çıktığını belirten Yaşar, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13 büyüme kaydettiklerini ve 4 milyar TL konsolide ciroya ulaştıklarını aktardı. Büyümelerinde ana işkolları olan gıda ve içecek ile boyanın etkili rol oynadığını kaydeden Selim Yaşar, şöyle devam etti: "Büyüme hedeflerimiz paralelinde yarattığımız istihdam da arttı ve 7 bin 500 kişiye ulaştı. Yaşar Topluluğu olarak, 1970'li yılların başından bu yana yurtdışında faaliyet gösteriyoruz. Bugün Yaşar Topluluğu'nun gıda ve içecek, boya ve kağıt işkollarındaki şirketleri tarafından üretilen ürünler, topluluğun yurtdışında yerleşik şirketleri aracılığıyla veya ihracat yoluyla 50'yi aşkın ülkede tüketicilerle buluşuyor. Körfez Bölgesi, AB ülkeleri, Rusya ve ABD, Yaşar Topluluğu ve şirketleri için önemli pazarlar olarak öne çıkıyor. Türkiye'den gıda ihracatında 30 yılı aşan bir süredir oluşturduğumuz bir deneyim var. Gelecekte başta gıda ve içecek sektörü olmak üzere ihracatta daha fazla büyüyerek yeni ülkelere açılmayı hedefliyoruz."
'GELENEKSEL MODELLER ARTIK GEÇERLİ DEĞİL'
İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise, "Şirketlerin ortalama yaşam süresinin gerilediği günümüzde, 70 yaşını kutlamak çok önemli bir başarı. Topluluğumuz kurucularının vizyonuyla, kurumsal değerleriyle ve insan kaynağıyla bugünlere başarıyla ulaştı. Şimdi 100. yıla hazırlanmak, 2045'te topluluğumuzun kendi alanlarında dünyanın önde gelen şirketleri olabilmeleri için yol haritasını oluşturmak önemli. Geleneksel yönetim modelleri, artık 21. yüzyılda geçerli değil. Hayatın her alanındaki değişimi doğru okumaya, doğru yorumlamaya ve esnek yapılarla değişimi proaktif olarak yönetmeye, yönlendirmeye ihtiyaç var." şeklinde konuştu. CİHAN