Hessen Başbakanı Bouffier, federal düzeyde Yeşiller'le koalisyona sıcak


Hessen Eyaleti'nin Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili Başbakanı Voker Bouffier, 2017 federal seçim sonrasında Yeşiller Partisi ile koalisyon kurulabileceğini söyledi.

Bouffier, CDU'nun geleneksel koalisyon ortağı olan fakat 2013 yılında yüzde 5 barajını aşamadığı için meclis dışında kalan Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon ihtimaline sıcak bakmayarak partisinin 2017'den sonrasında FDP ile işbirliği yapacağına dair şimdiden kendisini bağlayıcı açıklamalar yapmamasını istedi. Spiegel'e konuşan Hessen Başbakanı, CDU'nun koalisyon için hangi partiyle daha fazla ortak yönleri olduğuna bakması gerektiğini ve bunun doğrudan FDP olmayacağını söyledi.

Hessen Eyaleti'nde Yeşiller Partisi ile istikrarlı, güven esaslı ve karşılıklı saygı içeren bir koalisyon hükümeti olduğunu ifade ederek öven Bouffier, 2017'de CDU- Yeşiller koalisyonuna yeşil ışık yaktı. CDU'da Bouffier gibi Yürütme Kurulu Üyesi Jens Spahn da Yeşiller ile koalisyon isteyen istiyor. Federal hükümette Siyah-Yeşil koalisyonun heyecan verici bir seçenek olacağını söyleyen Spahn, Hessen eyaletindeki işbirliği ile birçok korkunun kaybolduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Hessen Başbakanı Bouffier, federal düzeyde Yeşiller'le... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER