Hollanda Kayserililer Vakfı kuruldu


AMSTERDAM (CİHAN)- Yaklaşık 40 bin Kayserilinin yaşadığı Hollanda'da Kayserililer Vakfı kuruldu.

Rotterdam'da düzenlenen törende konuşan vakıf başkanı Mevlüt Gürcü, "Hollanda Kayserililer Sosyal ve Dayanışma Vakfı'nın altyapı çalışmalarına geçen yıl başladık. Bugün de resmi açılışını yapıyoruz. Hollanda'da yaşayan hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel alanda ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte faaliyetler yapmak amacındayız. Hollanda'nın neresinde bir hemşehrimiz varsa, ona ulaşmak istiyoruz. Hollanda ile Kayseri arasında köprü görevi üstlenmek istiyoruz." dedi.

Hollanda Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu ise "Türk toplumu olarak yarım asırdan beri Hollanda'dayız. Batı Avrupa'da zor zamanlar geçiriyoruz. Özellikle '11 Eylül' sonrası göçmenlere ve Müslümanlara karşı bakış açısı çok ciddi şekilde değişti. Toplumun her kesimi bu sıkıntıyı yaşıyor. Nereden geldiğimiz, aslımız çok önemli, ve bununla gurur duymamız gerekir." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ise "Son zamanlarda Türkiye'ye kesin dönüş konusu çok konuşulur oldu. Bu bana göre çok yanlış. Tam tersi burası da bizlerin vatanıdır. Gençlerimizin bu ülkeyi terk etmemeleri gerekir. İyi bir iş, kalifiye bir iş için gidebilir ancak kaçmak, kurtulmak için gidiş olmamalı. Terk etmek için gelmedik buralara. Sizlerden, büyük düşünmenizi, güncel sorunlara odaklanmanızı öneriyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hollanda Kayserililer Vakfı kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER