Erzincan'da yaşayan Oğuz Özlok'un, Hüsnü Hat sanatı ile bakır işlemeciliğini birleştirerek yaptığı bakır işlemeler görenlerin beğenisini topluyor.
Gençliğinde bakır işlemecisi olarak çalışan daha sonra da Halk Eğitim Merkezi ve Kültür Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda Hüsnü Hat sanatını öğrenen 57 yaşındaki Oğuz Özlok, gençliğinde yaptığı meslek bakır işlemeciliği ile sonradan öğrendiği Hüsnü Hat sanatını birleştirince bakıra yeniden hayat verdi.
Birbirinden güzel eserleri Hüsnü Hat sanatı ile bakır üzerine işleyen Özlok, Erzincan bakırının hak ettiği yere gelmesi için çalıştığını söyledi. Özlok, şu ifadeleri kullandı: "Gençliğimde Erzincan'da bakır el işleri sanatı ile uğraşmıştım. İşlemecilik yapıyordum. 15 sene önce Hüsnü Hat yazmaya başladım. Erzincan'daki hocalarımızdan kurs aldık Halk Eğitim Merkezi ve Kültür Müdürlüğü'nde. Sonradan aklıma bir fikir geldi. Bu hat sanatını Erzincan bakırı ile buluşturabilir miyiz diye? Birkaç tane deneme yaptıktan sonra ortaya çok güzel eserler çıktı. Burada da çalışmaya devam ediyorum. Yazmaya devam ediyoruz. Geliştirmenin Erzincan bakırını yeniden Türkiye'ye tanıtmanın mücadelesini veriyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağımı zannediyorum.
Bakır Erzincan'a ham olarak geliyor. Atölyede normal sıvamadan tepsi olarak çıkıyor. Polisaj, vernik, tesviye ve boyandıktan sonra bizim elimize ulaşıyor. Beyaz zemin üzerine de yazıyoruz. Siyah zemin üzerine de yazıyoruz. İkisini de deniyoruz. Sonradan bunları çelik uçlu kalemlerle deliyoruz. Tabii en önce şablonunu çıkararak şablonu bakır tabağa alıyoruz. Sonradan çelik uçlu kalemle dış hatlarını belirleyip içini doldurarak yazıyı ortaya çıkarıyoruz. Gümüşünü yapıp sonradan da üzerine verniğini atıp burada ziyaretçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Genelde 'Allah, Maşallah, Bismillah' gibi ama ayetlerden de yazdığımız örnekler var. Bakırı biraz daha büyüterek inanıyorum ki Kur'an-ı Kerim'den de bazı ayetleri buraya nakış edeceğiz. En azından kalıcı olacak kalacak. Bizden sonraki nesile de bir şey bırakmak istiyoruz. Aslında Erzincan evvelden bakır işleri ile meşhurdu. Son yıllarda bu biraz gündemden düştü. İnşallah Erzincan'daki bakır işlerini Türkiye'nin gündemine taşıyacağız." CİHAN