Mısır, bir yıl aradan sonra bir kez daha "ölüm komedisi" yaşadı. Devrik lider Hüsnü Mübarek'in Kahire'deki askeri hastanede vefat ettiği iddiası yine net bir şekilde yalanlandı. Böylece, "Hüsnü Mübarek sonunda öldü!" şeklindeki yorumlar yine havada kaldı.
İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın, Mübarek'in öldüğüne dair ortaya attığı haber hastane yetkilileri tarafından yalanlandı. Hastane kaynakları, 87 yaşındaki Mübarek'in sağlığının 'kontrol altında' olduğunu, halihazırdaki durumumun da 'iyi' olduğunu bildirdi.
Geçtiğimiz yıl da Sed El-Beled Televizyonu program sunucusu Ahmed Musa, canlı yayın esnasında haberleri yarıda keserek Mübarek'in öldüğünü ilan etmişti. Aynı televizyondaki alt yazıda ise "acil: An itibariyle eski reis Muhammed Hüsnü Mübarek vefat etti" ifadesi geçilmişti. Hatta ülkenin protokol camilerinden sayılan Ömer Makram Mescidi'nin imamı Mazhar Şahin canlı yayına bağlanıp, Mübarek'in ölmüş olma ihtimalinin ağır bastığını ifade etmişti. İmamın, "Cenaze namazı bizim camide kılınacak; bugün bekliyoruz." sözleri, Mısır medyasını ayağa kaldırmıştı.
Hemen hemen bütün haber siteleri o dönemde olayı son dakika olarak duyurmuştu. Saatler sonra hastane, haberi yalanlayarak Mübarek'in komaya girdiğini ve iki saat bekletildikten sonra tekrar odasına alındığını açıklamıştı. Mısır mahkemesi, "yalan haberi" sunan spiker Ahmed Musa'ya 2 yıl hapis, 10 bin Mısır Cüneyhi (3500 TL) para cezası vermişti.
BİRKAÇ KEZ KALP KRİZİ GEÇİREN MÜBAREK'İ, DEVLETİN RESMİ AJANSI DA ÖLDÜREMEMİŞTİ!
2012 Haziran'ında da Mısır resmi haber ajansı MENA, "Hüsnü Mübarek klinik açıdan öldü; beyin ölümü gerçekleşti" şeklinde haber yapmıştı.
Ancak askeri kaynaklar, haberi yalanlayarak devrik liderin durumunun o kadar kötü olmadığını bildirmişti. Askeri kaynaklar, Mübarek'in komada olduğunu ve doktorların kendisini hayata döndürmeye çalıştığını açıklamıştı. Açıklamada "Mübarek'in solunum cihazına bağlı ve bilincinin kapalı olduğu; ancak ölmediği" belirtilmişti. Bir süre sonra iyileşen Mübarek, hapishaneye nakledilmişti.
Hüsnü Mübarek ayrıca, 2011'deki devrimden sonra birkaç kez kalp krizi de geçirmiş; ancak hayata geri dönmüştü.
YİNE İRAN KAYNAKLI 'YALAN' HABER
Öte yandan, söz konusu yalan haberin İran kaynaklı olması dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta da yine İran kaynaklı olduğu belirtilen bir haberde, Suudi Arabistan müftüsünün "erkek, aç kaldığında karısının etini yiyebilir" şeklindeki sözde fetvası, bizzat Suud Müftüsü Şeyh Abdülaziz el-Şeyh tarafından yalanlanmıştı. Yapılan açıklamada, "bu kasıtlı iftira haberinin, İslam ümmetine fitne sokmak için yapıldığı" vurgulanmıştı. Açıklamada ayrıca "Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, bu haberin doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz" ( Hucurat 6) ayetine dikkat çekilmişti.
El-Ezher Üniversitesi'nden bir yetkili de Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bir insanın bu fetvaya inanması için akli melekelerinin yerinde olmaması gerek." demişti. CİHAN