Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti.
İhsanoğlu görüşme sonrası, "Kılıçdaroğlu ile gayet samimi, sıcak bir görüşme oldu. Samimi, gönülden bir görüşme oldu. Tabi konu hem meclis başkanlık seçimiyle ilgili oldu, hem de Türkiye'nin içeride ve dışarıda karşı karşıya geldiği meselelerle ilgili oldu." ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanlığı için adaylar seçim turuna devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, genel merkezde MHP Meclis Başkanı adayı İhsanoğlu'nu kabul etti. Görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Tekin Bingöl de hazır bulundu.
Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, Kılıçdaroğlu ile samimi bir görüşme yaptıklarını anlattı. İhsanoğlu, "Samimi, gönülden bir görüşme oldu. Tabi konu hem meclis başkanlık seçimiyle ilgili oldu, hem de Türkiye'nin içeride ve dışarıda karşı karşıya geldiği meselelerle ilgili oldu. Sayın Kılıçdaroğlu ile olan dostluğumuz ve yakınlığımız cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olarak başladı. O günden bugüne çok medeni ve samimi şekilde devam etmektedir. Kendisiyle görüşmekten her zaman mutluluk duydum." açıklamasında bulundu.
'CHP'li vekillerden oy geleceğini düşünüyor musunuz' sorusuna İhsanoğlu, şu cevabı verdi: "4 aday var. 4 adayın her birisi gerçekten çok kıymetli adaylar. Meclis bu sefer çok zengin bir seçme hakkı var, seçenek var. Kendimi de saymıyorum, 3 kıymetli aday var benden başka. O bakımdan bu meclis şanslı. Prosedürü çok belli iç tüzüğe göre. Yarın 2 oylama olacak, ertesi gün son 2 oylamayla sayı azaltılarak 2 aday arasında kalacaktır. Kimler kalacak sonunda, tercihler nasıl olacak. Tabi her partinin, her milletvekilinin takdirine kalmış bir şey. Ben şahsen bazı milletvekillerinin 2 turdaki şeyden sonra, seçenekler azalınca tabi takdir hakkını kullanacaklar. Kim olursa olsun, 4 kişiden kim olursa olsun hepsi bu meclisi çok büyük dirayetle, kabiliyetle, tecrübeyle yönetecek insanlardır. O bakımdan bu şanslı bir dönemdir. Türkiye'de demokrasi gelenekleri daha sağlam zemin üzerine oturuyor. Meclisin yeni dönemde de daha rahat çalışacağı, itibarının artacağı, yürütmeye karşı olan durumunun yükseleceği, halk nezdindeki itibarının artacağı kanaatindeyim. Temsil etme noktasında yasama ve denetim fonksiyonlarını ifa edilmesi bakımından daha güçlü bir noktada olacağına inanıyorum."
İhsanoğlu, 'Ak Parti'den çıktıktan sonra uzlaşmacı bir aday olacağını söylediniz ama HDP ile görüşmüyorsunuz' sorusunu ise cevapsız bıraktı.
CİHAN