Aydın'da ikiz bebeğe 7 aylık hamile olan anne hayati tehlikesi bulunduğu için sezeryanla bebekleri alındı. Başarılı geçen sezeryan sonrası anne Seçil Yıldırım, bir saat sonra Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nde kalp ameliyatı oldu. Anne sağlığına kavuşurken, 7 aylık olan bebeklerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.
ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör ve ekibi 1 saat önce sezeryanla ikiz bebek dünyaya getiren anne Seçil Yıldırım'ı yaptıkları kalp kapakçığı ameliyatıyla hayata döndürdü. Hamileliğinin yedinci ayında kalp kapakçığında kaçak teşhisi konulan ve akciğerlerinin ödemle dolu olduğu tespit edilen anne Seçil Yıldırım, ikizlerini sezeryanla dünyaya getirdikten sonra fenalaştı. Acilen ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen anne Seçil Yıldırım, hastanede yapılan başarılı operasyonla hayata tutundu.
Geçtiğimiz yıl bebek haberi ile büyük mutluluk yaşayan Yıldırım Ailesi 2015 Mart'ında başlayan nefes darlığı şikâyetiyle doktora başvurdu. Yapılan kalp ekosunda, sol kalp kapağında ciddi kaçak ile orta düzeyde darlık ve akciğerin tamamen ödem ile dolu olduğunu saptanan Yıldırım için acil sezeryan kararı alındı. Gerçekleşen operasyonun ardından durumu ağırlaşan anne Seçil Yıldırım sezeryanın gerçekleştirildiği Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, Yıldırım'ın hastaneye geldiğinde solunumunun durma noktasında olduğunu vurguladı.
Güngör, "Yaptığımız tetkiklerin ardından acil kapak ameliyatı yapılmasının gerektiğine karar verdik. Ancak normal hastadan farklı olarak 1 saat önce sezeryan yapılmış bir kişiye ameliyata almak hastanın hayatı açısından büyük bir riskti. Çünkü hastayı ameliyata almamız için kan sulandırıcı vermemiz gerekiyordu. Zaten ameliyattan çıkmış ve çok kan kaybetmiş birine kan sulandırıcı verip tekrar ameliyata aldığımızda kan kaybından hastayı kaybedebilirdik. Solunum normale dönerken akciğerlerdeki ödemin atılması ile hasta yaşam savaşını kazandı. 3-4 gün sonra solunum destek cihazından ayrılıp yapılan seri değerlendirmelerde kalp kapağındaki kaçak miktarının azaldığını ve ilaç tedavisi ile takip edilebilecek hale geldiğinin gözledik. Normal odada yapılan tedavinin ardından yakın takip önerilerek taburcu ettik. Kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, anestezi, kadın hastalıkları ve doğum ekibinin uyum içinde çalışarak bir zoru başardık. Bütün arkadaşlar ikizleri annelerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.
CİHAN