İnsan Hakları Derneği: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı!


İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Subesi Genel Sekreteri Hulusi Zeybel, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Zeybel, "Medyaya karşı sürdürülen sansür, baskı, şiddet ve tutuklama politikalarından derhal vazgeçilmelidir. En son tutuklanan Can Dündar, Erdem Gül'ün yanısıra hala cezaevinde bulunan tüm tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır." dedi.

MİT TIR'ları manşetinden dolayı tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepkiler devam ediyor. Gazetenin Şişli'deki binasına gelen İHD İstanbul şubesi üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Hulusi Zeybel, şu şekilde konuştu: "

Can Dündar'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepkiler sürüyor. İnsan Hakları İstanbul Şubesi Cumhuriyet Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında yapılan basın açıklamasında Türkiye'deki basın özgürlüğüne eleştiriler getiren İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube sekreteri, Hulusi Zeybel, "basına ve bir bütün olarak Medyaya karşı sürdürülen sansür, baskı, şiddet ve tutuklama politikalarından derhal vazgeçilmelidir. En son tutuklanan Can Dündar, Erdem Gül'ün yanısıra hala cezaevinde bulunan tüm tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Toplumun doğru haber alma hakkının engellenmesi çabalarından başka anlamı olmayan iddialarla gazete TV yönetici ve çalışanların baskı ve şiddete maruz kalmaları ve tutuklanmaları kısa vade de iktidarlara fayda sağlasa da uzun vadede topluma zarar vermiştir."

CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER