AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Ankara Marka Festivali'ndeki söyleşisinde "1990 senelerine geldiğimizde Antalya Havalimanı'nı yaparken Turgut Özal'la tanışmak nasip oldu. Onun bende büyük bir ufuk açtığını söyleyebilirim." dedi.
Ankara Marka Festivali son gününde sanatçı, sporcu ve iş adamlarının söyleşileri devam ediyor. 'Girişimcilik ve İnovasyon-AKFEN'in başarı Hikayesi'yle AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın açıklamalarda bulundu. Akın, ufak bir atölyede bir işçiyle buhar kazanı işine girdiğini hatırlattı. İstek ve arzunun başlangıçta olmadığı sürece bir işi başarılamayacağını ifade eden AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı, ilk işinin 1976'da Emek Camii'ne kazan yapmak olduğunu kaydetti. Akın, AKFEN'i 1976'nın sonunda kurduğunu belirtti.
1986 yılında inşaat işine girdiğini belirten Hamdi Akın, "1990 senelerine geldiğimizde Antalya Havalimanı'nı yaparken Özal'la tanışmak nasip oldu. O bende büyük bir ufuk açtığını söyleyebilirim. Bugünkü Türkiye'de bu konularda mesafe kat edildiyse onun altında emeği mutlaka bir kere daha yad etmek gerekir. Özal o sıralarda bana Antalya'ya çok büyük bir bina yapar mısın, senin yapmanı istiyorum, yap- işlet-devret modeliyle yapmanı istiyorum' dedi. Bu modeli o saate kadar hiç duymamışız. Bu model çok basit geliyor ama o gün için kolay değildi." ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE'DE BAŞARISIZ OLMAK AHLAKİ BİR SORUN HALİNE GELİYOR"
Kendisi adına hiç hedefleri olmadığını kaydeden AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bulunduğumuz çok değişken bir coğrafya. Koymuş olduğunuz hedefler sizi alıkoyan o kadar çok faktör var ki, kendinizi başarısız adledebilirsiniz. Onun için uzun vadede hedef kopymaya hiç gerek yok. Hedef koyarak hedeflere kitlenmek gibi şeyler bizim ülkemizde çok fazla çalışan modeller değiller. Çok uzun yıllar istikrarlı bir platform gerekir. 10 yıl sonraki tahminlerinizin tutabileceği bir ülke gerekir. Biz böyle bir ülkede yaşamıyoruz. Şirketlerin hedeflerine katılıyorum ama kişilerin hedefleri kişileri moralsiz kılıyor. Türkiye'de başarısız olmak ahlaki bir sorun haline geliyor."
CİHAN