İtalya Parlamentosu, Filistin'i devlet olarak tanımaya hazırlanıyor


MODENA (CİHAN)- İtalya Parlamentosu, Filistin'i devlet olarak tanımak için oylamaya yapıyor. Yarın öğleden sonra Temsilciler Meclisi'nde yapılacak oylamayla büyük ihtimalle Filistin'in devlet olarak tanınması için hükümete çağrıda bulunulacağı belirtiliyor.

İtalya'da hükümetin kurucu partisi olan Demokrat Parti'nin öncülüğünde yapılan girişimlerle Filistin'in devlet olarak tanınması için Temsilciler Meclisi'nde oylama yapılması karara bağlandı. Yarın öğleden yapılması beklenen oylamadan büyük ihtimalle olumlu sonuç çıkacağı ifade ediliyor.

Demokrat Parti'ye hükümette destek veren Yeni Merkez Sağ Partisi'nden Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fabrizio Cicchitto, Demokrat Parti'den farklı olarak Avrupa Parlamentosu'nun "iki halk iki ülke" politikasının yanında tarafların anlaşmalarına saygılı olarak, Filistin'i tek taraflı tanımanın bir hata olacağı görüşünde olduklarını belirtti.

135 ülke tarafından devlet olarak resmen tanınan Filistin, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok Avrupa ülkesinde henüz resmen devlet olarak kabul edilmiyor. CİHAN
<< Önceki Haber İtalya Parlamentosu, Filistin'i devlet olarak tanımaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER