İTÜ, Fatih Projesi'nde siber güvenliği sağlayacak


İSTANBUL (CİHAN)- Eğitimde fırsat eşitliği, okullardaki teknolojik altyapının iyileştirilmesi gibi amaçları olan Fatih Projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) desteği ile sürdürülecek. Bakanlık ile üniversite arasında yapılan protokol ile projenin teknik danışmanlık ve AR-GE desteğini İTÜ'nün vermesi kararlaştırıldı. Rektör Prof.Dr. Mehmet Karaca, "Siber güvenlik ve benzeri konularda direkt olarak yardımcı olacağız." dedi.

İTÜ ve MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) arasında "İleri Teknoloji ve Fatih Projesi İşbirliği Protokolü" imzalandı. Üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi'nde yapılan protokol imza törenine İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş, akademisyenler ve bürokratlarla birlikte katıldı. İmza töreninde protokole ilişkin açıklama yapan Rektör Prof.Dr. Karaca, 240 yıllık bir geçmişi olan teknik üniversitenin bu projeye gönüllü destek verdiğini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını anlattı. Karaca, "Biz üniversite olarak siber güvenlik ve benzeri konularda direkte olarak yardımcı olacağız. İpetleri ya da diğer enstrümanları almak yetmiyor. İçeriğin yanında bu tür hizmetlerin de sağlanması lazım. Teknik üniversite zaten bu konuda deneyimi ve bilgi birikimi olan bir kurum." şeklinde konuştu.

Protokole bakanlık adana imza atan YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş de yapılan anlaşmanın kapsamı ve amaçlarına ilişkin bilgi verdi. Sağlanan destek ile İTÜ'nin Fatih Projesi'nin en önemli paydaşlarından biri haline geldiğini anlatan Ateş, basın mensuplarının projenin uygulanmasına yönelik aksaklıklara ve gelinin noktaya ilişkin sorularını da cevapladı. Ateş, "Bunu bir kaç rakam ve sözle ifade etmek çok mümkün değil. Çünkü bine yakın bileşeni, alt başlığı olan bir projeden bahsediyoruz. Fatih Projesi bir süreç projesi, biz eğitim anlamında bu projenin sadece bir donanım projesi olarak algılanmasını istemiyoruz. Şu an dünyanın en büyük eğitim bilişim portalına sahibiz. Diğer taraftan etkileşimli tahtalar, bunlar okullarımızda çok ciddi bir ivme kattılar. Bütün bunları öğretmen eğitimleri ile birleştirip projeyi bugün başlayıp yarın bitecek bir proje gibi görmemekten yanayız. Proje çok bileşenli bir projedir. Bir kaç cümlede özetlenebilecek bir proje değil. Sadece bir tablet projesi de değil." şeklinde konuştu.

Protokol kapsamında İTÜ'nün Fatih Projesi'ne teknik desteği amaçlanıyor. Bu amaçla İTÜ Bilişim Enstitüsü, teknik danışmanlık, eğitim ve AR-GE faaliyetlerini yürütecek. Aynı zamanda İTÜ, yazılım faaliyetlerinin yürütülmesi, içeriklerin sunulduğu portalların kullanışlılık testlerinin yapılması, bilgi güvenliği kapsamında kurum personeline sunulacak eğitimlerin hazırlanması ve personel eğitimlerinin verilmesi, yapılacak alımlara yönelik teknik şartnamelerin oluşturulması, ara denetimlerin yapılması, ekspertiz, muayene ve kabul işlemleri, etki analizleri, kalite testlerinin yapılması ve bilimsel raporların hazırlanması, teknik destek sağlanması, zafiyet ve sızma testlerinin yapılması ve gerekli önlemler konusunda danışmanlık hizmeti sağlanması konularında destek verecek.


CİHAN
<< Önceki Haber İTÜ, Fatih Projesi'nde siber güvenliği sağlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER