Kadınlar 'Tapu malımız' deyip çevre yolunu trafiğe kapattı


BURSA (CİHAN)- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kocalarına babalarından kalan 5 bin 800 metrekarelik arsanın, belediye tarafından hal alanı olarak kabul edilmesine öfkelenen kadınlar, eşleriyle birlikte 'Tapulu malımız' diyerek çevre yolunu trafiğe kapattı. Yolun iki tarafını da taşlarla ulaşıma kapatan kadınlar, ellerindeki küreklerle de gazetecilere poz verdi.

Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi'ndeki Birinci ailesinin kadınları eşleriyle birlik olup, Belediyenin 2004 yılında yol yaptığı 5 bin 800 metrekarelik alanın kendilerinin tapulu omalı olduğunu belirterek yolu iki taraftan ulaşıma kapattı. Olay yerine gelen Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak'ın, 'Yolu niye kapattın?' dediği arsa sahiplerinden Ahmet Birinci, şunları kaydetti:

"1985 yılında yaşamak için buraya göç ettik. Rahmetli babam, 5 bin 800 metrekare yer aldı. Babam rahmetli oldu, veraset intikali çıkardık, kızlarımızı çıkardık, 6 kardeş kaldık. Çevre yolu yapılırken insanlık yapıp yol yapılmasına izin verdik. Takip eden yollarda şuulandırma çıktı, mahkemelik olunca iptal oldu. Sonra ikinci imar çıktı, bin kişi dilekçe verince o da iptal oldu. Sadece bizim evlerimizi kamulaştırdı, evlerin parasını verdi, yerin parası duruyor. Belediye başkanlarına ilettim, pazar yeri mi ne yapacaksanız kamulaştırın yapın. Yapmayın demedik. Başkasının yerini bana veriyor. 60 metrelik yolu kamulaştırmadan veremezsin. Beni kimse kandıramaz, mahalleyi kuran benim. Yer benim, kendi yerimi kapatıyorum. Belediye ile anlaşacağız, ondan sonra. Yerimi vermiyorum, kapatacağım. Ne pazara ne hiçbir şeye vermiyorum. Burayı pazar yeri ilan etmiş encümen meclisi. Benim yerimi kamulaştırsınlar. Yerimi kapattım, kendi yerim. Sayın müdürüm kimin yeri? 5 bin 800 metrekare yer. Ben ve kardeşlerimin."

Birinci'nin eşi Havva Birinci de "Neyse hakkımızı versinler. Buraya hasta halimde geldim. Şuulandırma yaptılar gelmediler, biz ne yapacağız? Şimdi de pazar kuracaklarmış. Neyin pazarını kuruyorsun sen? Kaç nüfusumuz oraya oy veriyoruz, gelsinler hakkımızı versinler. Ne kurarsa kursunlar bizim hakkımızı versinler." dedi. Aileden bir kadın ise "O zaman amca oğlumuz burada öldü, sonra yolu açtık. Buraya pazar yeri yapacaklarmış, beşikteki çocuğun bile hpakkı var burada. Eğer ki devletimizi seviyorsak devletimiz de bizi sevsin, hakkımızı versin. Biz Karadeniz'den geldik, yerleştik. Ama bizi mağdur etmesinler." diye konuştu.

6 kişiye ait tapulu olan 5 bin 800 metrekare alanın üzerinde 80 kişinin hakkı olduğuna dikkat çeken Birinci, "Bizim buradaki evlerimizi kamulaştırdı, evlerin parasını vermedi. Burada tapumuz var. Bu yolun olduğu arazi bizim. Biz pazaryeri ya da yol yapmayın demiyoruz. Biz mağduruz, paramızı ödesinler yapsınlar." dedi. Konuşmaların ardından, Birinci ailesi önce gazetecilere küreklerle poz verdi, ardından taşları kaldırarak yolu ulaşıma yeniden açtı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kadınlar 'Tapu malımız' deyip çevre yolunu trafiğe kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER