Bursa Karacabey ilçesi Gölecik Baraj Gölü projesinde koordinatör ve damarlı bitki uzmanı olarak görev yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tamer Keçeli, baraj sahasında 20 günlük çalışma sonucunda 170 bitki türünü tespit ettiklerini belirtti.
Gölecik Baraj Gölü sahasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı birimi Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koordinesinde yüklenici firma bir proje yürüttü. Karacabey ilçesi sınırları içinde yer alan Gölecik Barajı proje sahasında yayılış gösteren flora elemanları ve özellikli bitkilerin tespiti için literatür ve arazi çalışmaları gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili Bölge Müdürü Yahya Güngör başkanlığında akademisyenler, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda projenin son aşaması hakkında yüklenici firma yetkilileri tarafından bilgilendirilme yapıldı. Proje koordinatörü ve damarlı bitki uzmanı olarak projede görev yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tamer Keçeli, yaptığı sunumla bilgi verdi.
Proje kapsamında toplam 20 gün süren arazi çalışmalarında 170 bitki örneği toplandığını belirten Doç. Dr. Keçeli, bunlardan 140'ının değerlendirilmesi sonucunda sahada 53 familyaya ait 91 cins ve bu cinslere ait tür ve tür altı düzeyde 108 takson tespit edildiğini söyledi. Keçeli, tespit edilen bu taksonlar arasında taşıma, nakil ve üretim gerektiren özellikli bir bitki taksonu yer almadığını ifade etti. CİHAN