Adana Büyükşehir Belediyesi ile Karaisalı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Kuvayı Milliye Şenlikleri sona erdi.
Karaisalı Stadı'nda yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ayfun Kaplan'ın sunuculuğunu yaptığı şenliğin açılış konuşmasını, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker yaptı.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da geleneksel Kuvayı Milliye şenliğine katılanlara teşekkür ederek, Peygamber Efendimiz (sav)'in doğum ayında Kutlu Doğum Haftasının ve Kuvayı Milliye Şenliklerinin hayırlara vesile olmasını diledi.
Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç da konuşmasında, "Nisan ayı içerisinde geleneksel anlamda kutlanmaya çalışılan Kuvayı Milliye Şenlikleri tarih itibariye milli direnişin, milli uyanışın göstergelerinin en güzel şekilde yaşanmasına vesile kılınması için her yıl halkın katılımlarıyla coşku içerisinde kutlanıyor." dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 1. Dünya Savaşı sonunda memleketin düşman çizmesi altında inim inim inlediğini belirterek, Adana ve Karaisalı'nın Atatürk'e ilk destek ve ilk ses veren yer olduğunu kaydetti. Sözlü, "Çok kötü günler yaşıyoruz. Adanalılar bilirler, Osmaniye'den öteye Gavurdağları derler. Bugün üzülerek ifade ediyoruz ki, Gavurdağları'ndan sonra devletin varlığı zayıflamıştır. Şanlıurfa'dan sonra da devlet tatil edilmiştir. Devletin egemenliği, ne demek istediklerin anlayamadığımız, idrak edemediğimiz çözüm süreci vesilesi ile devlet tatil edilmiş, devletin jandarması, askeri, karakollarda ve kışlalarda hapsedilmiş ve Anadolu tabiri ile köpekler serbest bırakılmıştır. Biz de Kuvayı Milliyenin zafer gününü yeniden kutluyorsak, ecdadımızı vermiş olduğu şanlı mücadeleden dolayı rahmet ve minnetle anıyorsak, o mücadelenin üzerimizde emaneti olan şerefimiz, namusumuz, haysiyetimiz olan vatan toprağının bütünlüğünü bozanları seyirci kalıp seyredecek miyiz? Bazen konuştuğumuz zaman diyorlar ki, başkan her şeye siyaset sokuyor. Bu siyaset değil, bu namus, şeref meselesidir. Namus ve şeref meselesinin olduğu yerde susmayız, kimse bizi susturamaz." dedi.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise Kuvayı Milliye Şenliklerini düzenlemelerinden dolayı Karaisalı ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür ederek, "Bunu bir şenlik olarak algılamamak lazımdır. Bu topraklarda Kuvayı Milliye ateşini yakan, vatan için, bayrak için canlarını ortaya koyanları, geçmişi unutmama günü olarak algılamak lazımdır. Çünkü unutmak tükenmektir, yok olmaktır." ifadelerini kullandı.
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da Büyükşehir ve Karaisalı Belediye Başkanlarına teşekkür ederek, "Bizim geçmişimizi unutmamamız lazım. Geçmişini bilmeyenler, geleceklerine yön veremezler." şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra Sözlü ve diğer siyasiler, ilçe stadı içinde kurulan Yörük çadırlarını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Çadırlarda kendilerine ikram edilen yayık ayranı içerek sıkma yiyen protokol daha sonra 40 yıllık fotoğraflardan oluşan ve büyük ilgi gören Mesut Eray'ın Karaisalı Fotoğrafları Sergisi'ni açtı. Belediye bandosu konserinden sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Akdeniz Mehteran Takımı gösterisinin ardından Adana'nın Kurtuluş belgeseli filmi izletildi. Eko Sanat Grubunun "Diriliş" adlı tiyatro oyunundan bir bölüm vatandaşlara izletildi. Kayseri'den gelen şair Fazıl Ahmet Bahadır'ın şiir dinletisinden sonra sırasıyla Aşık Sefai ve Türk Halk Müziği'nin ünlü sanatçısı Sevcan Orhan bir konser verdi. CİHAN