Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Seyhan Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri Uygulamalı Eğitim Merkezi'nin 2 ayda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Kavi, "Birlikte üreteceğimiz, birlikte karar alacağımız, birlikte yöneteceğimiz bir çalışma anlayışıyla görevimizi sürdüreceğiz." dedi.
MMO Danışma Kurulu'nda konuşan Kavi, komisyon ve Adana'daki işyeri temsilci atamalarının gerçekleştirildiğini, Niğde, İskenderun ve Hatay temsilciliklerinde yürütme kurulu atamalarının tamamlandığını kaydetti. Osmaniye ve İskenderun ilçe temsilcilikleri yeni binalarının bu dönem tamamlanacağını vurgulayan Kavi, geçtiğimiz hafta temeli atılan Uygulamalı Eğitim Merkezi'nin 2 ay içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı. Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile ortaklaşa çalışacakları 300 metrekarelik bir alanda inşaatına başlanan ve 2 ay içerisinde tamamlanacak Uygulamalı Eğitim Merkezi'ni çok önemsediklerini ifade eden Kavi, "Merkezimizin, bölgemizin işsizlik ve nitelikli kalifiye personel ihtiyacına bir nebze de olsa çözüm olabileceğini düşünüyoruz. Uygulamalı eğitimlerin ardından katılımcılara verilecek olan sertifikaların geçerliliğini sağlamak adına MEB, MYK ve TÜRKAK'tan onay alarak akredite olmasını planladığımız merkezimizde, evrak işleri için büro, eğitim salonu, atölye ve laboratuvar yer alacaktır. Bu merkezde, ilk etapta planlanan iş makinası ve vinç operatörü, kaynakçı, hidrolik-pnömatik ustası, makina montajcısı ve bakımcısı, asansör montaj ve onarımcısı, asansör bakımcısı, klima montaj ve bakımcısı, doğalgaz altyapı yapım kontrol personeli, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, bacacı gibi sanayinin ihtiyaç duyabileceği kalifiye belgeli personeller yetiştirilecektir." diye konuştu.
Merkezde Tahribatsız Kaynak Muayene (NDT) hizmeti de verileceğini anlatan Kavi, "Odamızın İzmir'de bulunan ve TÜRKAK'tan onaylı MMO KALMEM ile ortak çalışacak bir Kalibrasyon Laboratuvarı da hizmet verecektir. Bu merkezde elektrik, basınç, kütle, boyut ve sıcaklık konularında ulusal ve uluslararası standartlara izlenebilir ölçümler ile üretimde, ürün kontrolünde ve diğer ölçüm sistemlerinin kontrolünde kullanılan cihazların kalibrasyonu yoluyla ölçüm sistemlerinin ulusal ve uluslararası standartlara izlenebilirliği gerçekleştirilerek, kalite sistemlerinin gerektirdiği şekilde, işletmede yapılan ölçümler güvence altına alınacaktır." ifadelerini kullandı.
Makina Mühendisleri Odası olarak 9.Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi hazırlıklarına başladıklarını da duyuran Hasan Emir Kavi, bunun yanında 26 yıldan bu yana iki yılda bir gerçekleştirdikleri Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi'ni daha verimli bir kongre yapabilmek için tüm güçleriyle Endüstriyel Otomasyon Kongresi'ni gerçekleştirmeyi planladıklarını anlattı. Kavi ayrıca, Çukurova'da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumu'nun da tekrar yapılması için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi. CİHAN