Kaynak Holding ortakları, Sabah gazetesinde manşetten yayınlanan 'Devletin arşivini çaldılar' şeklindeki haberi yalanladı. Açıklamada, haberin kurgudan ibaret olduğu vurgulandı.
Açıklama şu şekilde: "Görünen o ki; görev gereği kurulan havuz medyasının organizatörleri; Kaynak Holding'e ait masabaşı 'server' haberlerini, Sabah gazetesine 'görev' vermişler. Masada haber yaparken hızını alamayan bilim-kurgucu gazetecilerin bu kez gerçekten kendilerini aştıklarını gözlemliyoruz.
Söz konusu 'Devletin arşivini çaldılar' yalan haberi; şu ana kadar yapılan incelemelerde, Kaynak Holding'e ait verilerden başka bir şey bulamayanlara yardım amaçlı ve aynı zamanda efendilerinin gözüne girmek için yapıldığının açık ifadesidir. Bundan sonra da Kaynak Holding'de hiçbir şey bulamayacaklardır.
Ancak haber o kadar kurgu ki, kendi içinde birbirini tekzip etmek zorunda kalıyor. Küçük bir, iki örnek vermek gerekirse; Haberin detaylarında yaklaşık 2 yılda çözüleceği söylenen şifreli veriler hakkında anında ayrıntılı bilgiler paylaşılıyor. 2 yılda çözülecek şifreler 2 günde çözülüp içeriği hakkında nasılsa detaylı bilgi elde edilmiş olması işin başka bir garabetidir. Yine devamla SGK'daki verilerin 10 kez kopyalandığı söyleniyor, niye aynı veriler 10 defa kopyalansın! Bir kez yetmiyor mu? Bahse konu data var olduğunu bir an kabul ettiğimizi düşünsek bile, incelenme süresinin 2 yıl süreceği iddiası bilişim sektörünün son geldiği noktadan habersizliğin belirtisidir. Bu haber ile kayyım heyetinin holdingde çalışma sürelerini uzatmak mı istiyorlar?
Haberde konuyu değerlendiren uzmanlardan bahsediliyor. Herhalde gazetenin bu uzmanları, 80'li yılların 'Commodore 64' lerini ellerinden bırakamayan uzmanlar olsa gerek. Çünkü bu safsataları ancak hayatında ilk defa 'server' ve 'bilgi sistemleri' gören COMMODORE 64 uzmanlarının yapabileceğini değerlendiriyoruz. Bu uzmanlar, 300 TB'ın 1 milyara yakın veriye denk olduğu gibi akıl dışı bir iddiayı dillendirirken, en basitinden bir Telekom operatörünün günlük verisinin bile Tera Bayt'larla (TB) ifade edilebildiği ve kurumların verilerinin artık Tera Baytlarla değil Peta Baytlarla (PB) ifade edildiğini bilmedikleri ortadadır. Tüm Türkiye'nin kamuya ait bilgilerinin, her kurumun Peta Baytlarla ifade edilen verileri söz konusu iken 300TB'a sığdırılmasının imkansızlığı da ortadadır.
Ayrıca yaklaşık 8000 personeli olan ve yıllık 500-1000 civarında personel sirkülasyonu olan bir holdingin insan kaynaklarında çıkan CV'leri suç sebebi sayanların herhangi bir muadil holdingin insan kaynaklarına giderek bulundurdukları CV sayılarını incelemelerini öneririz. Her insan kaynakları departmanı işe alacağı kişilerle alakalı inceleme yapar, referanslar kontrol edilir ve bu bilgiler gizli ve güvenlikli olarak tutulur. Bunun garipsenmesi ve suç delili gibi sunulması ise kötü niyetin bir başka versiyonudur..
Bu haberleri yaptıranlara çağrımız şudur ki; eğer yüreğiniz ve cesaretiniz varsa, Kaynak Holding'in tüm bilgi sistemlerini, dünya çapında üstelik sizin seçeceğiniz akredite kabul edilen uluslararası bağımsız denetim firmalarına açabileceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Bunun ötesinde söylenecek bir sözün olmadığını ve kalmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Anlaşılıyor ki acınası zihniyet; yalan haber yapmaktan, kumpas planları kurmaktan, insanların şeref ve namuslarıyla oynamaktan geri durmayacak. Bilsinler ki hukuk işlemeye başladığında dünya kendilerine dar gelecek. Yine unutmasınlar ki tek taraflı çevirdikleri bu filmlerde bilinçli kötü adam olmayı tercih edenlere şunu hatırlatıyoruz: Hep iyi adamlar kazanır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Kaynak Holding Ortakları"
CİHAN