TAKTİK ÖNCE ARAMA, SONRA EL KOYMA
25 Aralık 2015 tarihinde Kaynak Holding'e ait Doruk AŞ'nin gayrimenkulleri arasında yer alan İstanbul Bahçelievler'deki bir yurt binasında mali şube ekipleri tarafından arama yapıldı.
Çağ Eğitim Kurumları tarafından işletilen ve Doruk AŞ'nin kiracısı olmasına rağmen öğrenci yurduna kayyımlar tarafından el konuldu. Kiracı işletmenin mallarına çöken kayyımlar, Kaynak Holding ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle Çağ Eğitim Kurumları'na da el koydu.
Aynı taktiği Kaynak'a ait bir arsayı 30 yıllığına kiralayan Mizan Eğitim Kurumları'nda uygulandı.
ŞABLON KARARLARLA İTİRAZLAR REDDEDİLİYOR
Kurumların avukatı Nejdet Solmazgül, kayyım atanmasını yargıya taşıyacaklarını söyledi. 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararını 2. Sulh Ceza Hakimliğine şikayet edeceklerini belirten Solmazgül, çok da umutlu olmadıklarını belirtti.
KURUCU ÜYE İSTİFA ETSİN
Çağ Öğretim İşletmeleri AŞ'ye gelen Kayyım Levent Küçük, "Burası bir eğitim kurumu hiçbir öğrencimiz mağdur olmayacak. Hiçbir öğretmenimizi işten çıkartmayacağız" dedi. Ayrıca kayyımın, "Bundan sonra buraya milli eğitim müfettişi gelemez" tarzında ifadeler kullandığı aktarıldı. Küçük'ün kurucu üyenin istifa etmesini isteyerek şirket yönetimi kararlarında elini güçlendirmek istediği belirtildi.
KAYNAK BAHANE EDİLEREK EL KONULACAK
Kaynak Holding'e atanan kayyımlar, İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük'ün, Kaynak Holding ile irtibatlı olduğu düşünülen şirketler üzerinde çalışma yapıldığı ve varsayımlarla başka şirketlere de el konulacağı ifade ediliyor.
MEYDAN