Havuç, kayısı, roka ve tere gibi yiyecekler A vitamini yönünden zengindir. Özellikle kışın, A ve B12 vitamininden zengin hayvansal kaynaklı besinlere öğünlerimizde yer vermeliyiz. Haftada 2 kez balık, her gün 1 su bardağı süt ve yumurta tüketmeliyiz. Sütü tarçınla tüketmenin daha çok yağ yakımı sağladığını biliyoruz o nedenle bu şekilde tüketilmesini de önerebiliriz. Bağışıklık için omega-3 takviyesi olarak günde 2-3 tüm ceviz de yiyebiliriz" dedi.
Metabolizmayı hızlandırmak için baharatları artırabilirsiniz Kış aylarında yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatan Dyt. Mutlu, beslenme önerilerini şöyle sıralıyor;
"Kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, kuru baklagiller, kuru kayısı, kuru üzüm, yumurta ve yeşil yapraklı besinler, pırasa, lahana, badem, fındık, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar, limon, baharatlar gibi besinlerin ve aroma vericilerin metabolizmayı hızlandırdığını söyleyebiliriz. Hatta baharatları normal sınırımızın biraz üzerinde kullanırsak susama mekanizmasını biraz daha fazla çalıştırabilir." Akşam Keyfi İçin Atıştırmalık Önerileri Kış mevsimiyle birlikte geceleri televizyon karşısında geçirilen zaman artarken, artan 'atıştırmalık bir şeyler yeme' isteği, fazla kilolara yol açıyor. Mutlu, alternatif atıştırmalıklarla, televizyon karşısında geçen kış gecelerinin kilo almadan atlatılabileceğini söylüyor. Mutlu’nun hazırladığı liste, limitler aşılmadan tüketildiğinde hem kilo aldırmıyor hem de sağlıklı beslenmeye katkı sağlıyor. Dyt. Mutlu’nun alternatif atıştırmalık önerileri listesi şunlardan oluşuyor: - Bir çay bardağı leblebi - 1 su bardağı patlamış mısır - 3 adet badem + 3 adet fındık+ 2 adet kuru kayısı + ½ çay bardağı leblebi - Salata grubu malzemeleri (salatalık,marul,domates) - 1 su bardağı tarçınlı süt + 2 adet diyet bisküvi - 1/2 paket diyet bisküvi + 1 su bardağı bitki çayı - 1-2 adet grissini + 1 su bardağı bitki çayı - 3 yemek kaşığı yulaf kepeği + 1 bardak süt - 1/2 kase sütlü tatlı (light sütle yapılmış/üzeri bol toz tarçınlı)