Kız yurdundaki taciz iddiaları bakana zora soktu


Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde 'Friesenhof' adlı kız yurdunda meydana gelen taciz olayları ve zamanında müdahale edilmediği ile ilgili iddialar giderek alevleniyor.

SPD, Yeşiller ve SSW adlı azınlık partisi ile üçlü koalisyonla yönetilen eyalet meclisindeki ana muhalefet partisi CDU Sosyal İşler Bakanı Kristin Alheit'in (SPD) taciz olayı ile ilgili 'kısa bir süre önce haberim oldu' şeklindeki açıklamasının doğru olmadığında ısrar ediyor. CDU, Alheit'in olaydan daha önce haberdar olduğunu ve komisyonda verdiği bilginin gerçeği yansıtmadığını belirtiyor.

Bakan muhalefetin bu iddialarını kabul etmezken, Sosyal İşler Komisyonu aldığı bir kararla kız yurduyla ilgili tüm belge, anlaşma, yazışma, konuşma ve protokollerin eyalet meclis üyelerinin bakmasına izin verilmesini talep etti. CDU ayrıca Alheit'in Sosyal İşler Bakanlığını kontrol edemediğini iddia etti. NDR'de yer alan habere göre Şubat ayında taciz olayı ile ilgili Sosyal İşler Bakanlığına şikayet mektubu yazılmış ve bu mektuba bakanlık tarafından da cevap verilmiş. Mektupla ilgili açıklama yapan bakanlık, her yıl yüzlerce mektup aldıklarını belirterek, "Mektuplara cevaplar ilgili kurum tarafından veriliyor." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kız yurdundaki taciz iddiaları bakana zora soktu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER