KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli Üniversitesi, MARKA, TÜBİTAK ve Ulusal Ajans iş birliğiyle üniversitenin akademisyenlerine yönelik 'Proje Haftası' düzenlendi.
MARKA Proje Uygulama Birimi ve TÜBİTAK BİLGEM uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, proje yazımının temel aşamaları, proje başvuru formları, proje başvurusunda istenen ek belgelerin hazırlanması, proje yazımında önemli ipuçları, HORİZON 2020 ve ERASMUS+ programlarına başvuru usulleri ve hibe desteği veren kuruluşların temel kriterleri konularında bilgiler verildi. Eğitimlere, sanayi kuruluşları temsilcileri ile SANTEZ projelerinde deneyimi olan araştırmacılar da katılarak, bilgi ve tecrübelerini akademisyenler ile paylaştı. İki ayda bir tekrarlanması planlanan eğitimlerle, akademisyenlerin proje yazmasının teşvik edilmesi ve üniversitede yazılan proje sayısının artırılması hedefleniyor.
Üniversitede çeşitli bölümlerden 49 akademisyenin katıldığı eğitimler sonucunda, üniversite ile ilgili 7 farklı proje hazırlandı. Hazırlanan projeler, sosyal tesisler Mor Salon'da, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Genel Sekreter Dr. Fatih Akbulut ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Doğan Yüksel'in katılımlarıyla sunuldu. Dil eğitimini geliştirmek, uygulamalı eğitimi yaygınlaştırmak, üniversite-sanayi iş birliğini artırmak gibi farklı projelerin ortaya çıktığı eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. CİHAN