Kosova uluslararası telefon koduna kavuşuyor


Bağımsızlığını 2008'de ilan eden Kosova Cumhuriyeti nihayet uluslararası telefon koduna kavuşuyor. Kosova'nın (+383) kodunu alacağı öğrenildi.

AB Dış İlişkiler Birimi Batı Balkanlar ve Türkiye Direktörü Angelina Eichhorst Twitter profilinde yaptığı açıklamada Kosova'ya uluslararası telefon kod numarası verilmesi için Avusturya tarafından Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne (ITU) başvuruda bulunulduğunu bildirdi.

Kosova Diyalog Bakanı Edita Tahiri ise Brüksel'de Sırbistan'la sürdürdükleri müzakereler sayesinde telefon koduna sahip olacaklarını dile getirdi.

Kosova Telekom Başkanı Mehdi Latifaj ise Kosova'da faaliyet gösteren operatörlerin Manako, Slovenya'nın ve Sırbistan'nın uluslararası telefon kodunu kullandığını hatırlatarak, "Bu yüzden şu ana kadar 200 milyon Euro kaybettik. Kendi kodumuzu alınca telefon görüşmelerinde de indirim yapılacak." dedi.

Kosova'ya 2016 yılının Mart ayında uluslararası telefon kod numarasının verilmesi bekleniyor. Kosova Birleşmiş Milletler Örgütü'ne üye olmadığı için Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne üyelik başvurusu yapamıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kosova uluslararası telefon koduna kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER