“Kardeşim Ahmed Fuad, sen
Hafız Ali ve Hasan Feyzi`nin halefisin. Hem ahirzamanda bu iman ve Kur`an davasında ihlasla çalışan birinin eski zamanlardaki yedi evliyanın Cenab-ı Hak nezdindeki makbuliyeti kadar kıymeti var. Sen bize Sungur`u
hediye ettin, Sungur binlerce insanın imanının kurtulmasına vesile oldu. Sen şimdi Sungur`un makamını anla. Ve onun kazandığı bu sevabının bir mislinin sana verildiğini düşün, Cenab-ı Hakk`a şükret.”
Bediüzzaman Said Nursî
Üstad
Bediüzzaman`ın yakın talebelerinden
Mustafa Sungur, “hayatı yazılacak zatlardan” diye bahsettiği
Ahmed Fuad Efendi hakkında şunları söylüyor:
“Ahmed Fuad Efendi`yi 1946 senesinde köyümüz Çalışlar`a mevlit münasebetiyle geldiğinde tanıdım. Camiden çıktıktan sonra, lüks lambası elimde,
misafir olduğu eve geldiğimizde gece yarısına kadar çok
tatlı sohbetlerimiz olmuştu.
Ben
Kastamonu Göl Köy Enstitüsü`nden
mezun olarak köyümüze muallim olarak atanmıştım. O zamana kadar orada okuduğum kitaplardan zihnime takılan birçok sual ve şüpheyi birer birer ortaya döktüm. O suallerime verdiği gayet mukni ve güzel cevapları takdir ve hayranlıkla karşıladım.
… Üstad`ımız sağlığında Ahmed Fuad`ı Hafız Ali`nin varisi, ikinci bir Hasan Feyzi ve Hasan Feyzi`nin de tam varisi olarak yâd etmiştir. Lahikada dercedilen Hazreti Üstad`ımızın hakikattar beyanları Ahmed Fuad`ın yüksek bir mertebede olduğunu göstermektedir...”
NUR'UN HAS ŞAKİRDİ AHMED FUAD EFENDİ - YILMAZ DİNÇ
NESİL YAYINLARI