"kimselerin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya" Gülten Akın
Yanından, yöresinden, kıyısından, köşesinden, içinden geçip gittiğimiz hayatlar, görülmeyi, bilinmeyi, hatırlanmayı ve anlaşılmayı bekleyen inceliklerle dolu. Her şeyin hıza kurban gittiği bu çağda, kendi hayatına, hayatına değen hayatlara, bütün hayatları içeriden ve dışarıdan kuşatan hayat kaynağına dikkat ve rikkatle bakan, durup ince şeyleri anlayan, anlamakla kalmayıp anlatan birileri elbette var.
Osman Alagöz, Sütun Yayınlarından çıkan son hikâye kitabı "UNUTMA BENİ" ile durup bakmaya, daha dikkatli bakmaya, hissetmeye ve asla unutulmaması gereken şeyleri hatırlamaya, unutmamaya davet ediyor insanları.
Yazıları Yağmur, Hece Öykü, Sızıntı, Yitik Düşler ve Kırkbaşak gibi dergilerden tanınan ve hâlen Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Osman Alagöz, Kekik Kokulu Sevda (2003), Milli Mücadelede Kınalı Eller (2006), Bahar Yağmurumdun (2009), Bedenleri Küçük Yürekleri Büyüktü (2011) isimli hikâye kitaplarından sonra beşinci hikâye kitabında, yaşanmışlıklar arasında "unutma beni" diye seslenen anları, anıları, insanları hikâye etmiş.
Eserde on altı hikâye yer alıyor. Akıcı üslubunun yanında, anlatılan hikâyenin geçtiği zamana, mekâna ve hikâyenin kahramanlarının iç ve dış dünyalarına dair yaptığı kuvvetli betimlemeler, okuru hikâyenin dışında değil, tam ortasında tutuyor. Osman Alagöz, hem dünün hem bugünün insanlarının yaşadığı acıları, sancıları, adanmışlıkları ve aldanmışlıkları, hikâye türünün sağladığı bütün olanakları ustalıkla kullanarak, sanki bütün hepsini siz yaşamışçasına derinden hissettiriyor. Bir hikâyede, seksenli yılların ihtilal yıkıntılarının arasında yitip giden umutları, o dönemde insanların yüreğine ekilen korku tohumlarının ne kadar derinlere inip nasıl yaralar bıraktığını anlatırken, diğer bir hikâyede, birbirini çok seven iki insanın arasında geçen hüzünlü anları, gönülden gönüle giden yolun kenarlarında açan unutma beni çiçeklerinin kokusunu sunuyor okurlarına.
Aslen Kahramanmaraşlı olan Osman Alagöz'ün hikâyelerinde çocukluğunun, çocuk umudunun Maraş'ından esintiler de var. Yeni başlangıçların, hüzünlü bitişlerin, bitimsiz sevmelerin, başka hayatlar ve büyük davalar için kendini adayan, aralarında dolaşıp fark etmediğimiz isimsiz kahramanların dokunaklı hikâyeleriyle tanışmak isteyenler için, adı da tadı da unutulmayacak bir hikâye kitabı; UNUTMA BENİ.
Unutma Beni, Osman Alagöz, Sütun Yayınları, 136 sayfa