Hocaefendi'den çok hoş bir menkıbe!

Fethullah Gülen Hocaefendi, “Farklı olma ama farklılığını fark etmeme” faziletini nazara verdiği çay faslında önemli değerlendirmelerde bulundu ve hoş bir menkıbeye temas etti.

Hocaefendi'den çok hoş bir menkıbe!

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, en yeni çay faslından 11 dakikalık kısım, Herkul.org sitesinde video ve ses kaydı olarak paylaşıldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi, çay faslına “Farklılıkları fark etmeme farklılığına sahip insanlar olmalıyız.” sözüyle başladı ve insanî münasebetlerde tam bir vicdan enginliği ortaya koymamız gerektiğini belirtti.

“İnsanın, başkalarını kendisine tercih etmesi mânâsına gelen “îsâr” hasletiyle ilgili çok hoş bir menkıbe aktaran Hocaefendi, sözlerinin sonunda Hazreti Ömer (radiyallahu anh) efendimizi sevip sevdirmenin günümüzde çok önemli olduğunu dile getirerek, fevkalâde mütevazi ve tam bir mahviyet insanı olan Mü’minlerin Emiri’nin derinliklerinden biri üzerinde durdu.

İşte Muhterem Hocaefendi'nin "194. Nağme: Farklılıkları Fark Etmeme, Îsârda Derinleşme.. ve Ömer’leşme!" başlığıyla paylaşılan en son sohbeti:



Sevgili Dostlar,

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, bu defa “Farklılıkları fark etmeme farklılığına sahip insanlar olmalıyız.” sözüyle çay faslına başladı. İnsanî münasebetlerde tam bir vicdan enginliği ortaya koymamız gerektiğini ifade etti.

Bu farklılığın bir buudunun “îsâr” olduğunu vurgulayan kıymetli Hocamız, “insanın, başkalarını kendisine tercih etmesi mânâsına gelen “îsâr” hasletinin -tasavvuf erbabınca- en hâlisâne bir tefânî düşüncesiyle şahsîliklere karşı bütün bütün kapanıp, yaşama zevkleri yerine yaşatma hazlarıyla var olmanın unvanı kabul edilegeldiğini anlattı. Ayrıca, îsâr hasletiyle alakalı çok hoş bir menkıbeye temas etti.

Muhterem Hocaefendi, sözlerinin sonunda Hazreti Ömer (radiyallahu anh) efendimizi sevip sevdirmenin günümüzde çok önemli olduğunu dile getirerek, fevkalâde mütevazi ve tam bir mahviyet insanı olan Mü’minlerin Emiri’nin derinliklerinden biri üzerinde durdu.

Hazreti Ömer’in Allah Rasûlü’ne (sallallahu aleyhi ve sellem) yaptığı bazı tekliflerin bilâhare inen âyetlerle desteklenmiş ve isabeti tasdik edilmiş olmasına İslâm tarihinde “Muvafakât-ı Ömer” denir. Pek çok tevafukâtı olduğu hâlde Hazreti Ömer, bunların sadece üç tanesinden bahseder. Oysaki hadisle meşgul olanlar, onun ondan fazla tevafukâtı olduğunu söylerler. Bu öyle bir seviyedir ki o, kendi kendinin ve bildiği pek çok şeyin farkında bile değildir. Hatta Allah Rasûlü’nün ikinci halifesi bu büyük insan, ahiretteki saadetini de Efendimiz’in bir hatırlamasına bağlamıştır.

Muhterem Hocamızın bu hususları şerh ederek “farklı olma ama farklılığını fark etmeme” faziletini nazara verdiği çay faslını 11 dakikalık ses ve görüntü dosyaları olarak arz ediyoruz.

Hürmetle…
<< Önceki Haber Hocaefendi'den çok hoş bir menkıbe! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER