Hocaefendi'den sorulan mühim hususlara cevap!

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "İnandırıcı Vâizin Özellikleri ve Nasihatlerin Tesiri" başlıklı hasbihali paylaşıldı.

Hocaefendi'den sorulan mühim hususlara cevap!

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 19 dakikalık en son sohbeti, Herkul.org internet sitesinde paylaşıldı.

Muhterem Hocaefendi kendisine yöneltilen, "Hazreti Üstad, nasihatlerin neden fayda vermediğini anlatırken 'Vaizlerimiz hem âlim-i muhakkik olmalı, tâ ispat ve iknâ etsin. Hem hakîm-i müdakkik olmalı, tâ muvazene-i şeriatı bozmasın. Hem beliğ-i muknî olmalı, tâ halin ve zamanın gereklerine uygun söz söylesin.' diyor. Bu tesbitte zikredilen hususları günümüzün mürşid ve mübelliğleri açısından değerlendirir misiniz?" sorusuna dair açıklamalarda bulundu.


Kıymetli Arkadaşlar,

Bediüzzaman Hazretleri, bir eserinde “Ben vaizleri dinledim; nasihatleri bana tesir etmedi. Düşündüm. Kasâvet-i kalbimden başka üç sebep buldum.” diyor ve bu sebepleri sayarken bir vaizde olması gereken özelliklere dair bazı anahtar kavramlar zikrediyor. İşaret ettiğimiz bahisten hareketle muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye şu soruyu sorduk:

Hazreti Üstad, nasihatlerin neden fayda vermediğini anlatırken “Vaizlerimiz hem âlim-i muhakkik olmalı, tâ ispat ve iknâ etsin. Hem hakîm-i müdakkik olmalı, tâ muvazene-i şeriatı bozmasın. Hem beliğ-i muknî olmalı, tâ halin ve zamanın gereklerine uygun söz söylesin.” diyor. Bu tesbitte zikredilen hususları günümüzün mürşid ve mübelliğleri açısından değerlendirir misiniz?

Muhterem Hocaefendi’nin sorumuza verdiği cevabı 19:59 dakikalık ses ve görüntü dosyaları halinde arz ediyoruz.

Hürmetle…

---------------------------------------------------------------------------

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin marifetullah, muhabbetullah ve iman aşkıyla yoğrulan sohbetlerinden en dikkat çekici kesitler ve güncel değerlendirmeler, Herkül Nağme programıyla ekrana geliyor. 

İslam’a, imana, hayata ve çağımıza dair önemli tespitlerin ve işaretlerin yer aldığı Herkül Nağme ile her gün  yeni bir ufuk sunuluyor. 

Herkül Nağme, her gün 10:45 ve 16:15’de Mehtap TV’de...

<< Önceki Haber Hocaefendi'den sorulan mühim hususlara cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER