"Mazi; şekil, keyfiyet ve öz bakımından bizim duygu ve düşüncelerimizin kaynağı, şimdiki mevcudiyetimizin kökü, yarınki bekamızın da esasıdır. Bu açıdan da o bizden ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın, her zaman bize bizden daha yakın olacak ve gönüllerimizin en mûtena yerinde hep bir sevgili gibi kendisini hissettirecektir."
Doç.Dr.Ahmet
Ziya Akıngönül yeryüzüne yayılmış çok sayıda yılan türünden elde edilen zehirlerin muhtelif hastalıkların
tedavisinde kullanıldığını ifade ettiği "Zehirde Gizlenen Deva" yazısında, araştırmalardan hareketle bugün tedavi edilemeyen birçok hastalığın potansiyel tedavisinin yılan zehrinde gizli olduğuna dikkat çekiyor.
"Yükselen Feryatlar ve Uzanan Bir El:
Osmanlı"da
Müslüman coğrafyanın tek lideri ve gerçek koruyucusu olarak kabul edilen 16.yüzyıl Osmanlı'sı anlatılıyor.Yusuf Karaosmanoğlu İslâm toplumları için dâima bir
ümit kaynağı olan Osmanlı'nın Anadolu'dan Kafkaslar ve Orta Avrupa'ya, Akdeniz'den
Afrika ve
Arabistan yarımadasına, oradan da Uzak Doğu'daki Hint sularına kadar olan coğrafyada sulh ve
adalet adına, buradaki milletlerin selâmeti uğruna verdiği mücadeleyi aktarıyor okuyucuya.
H. Arif Ustaoğlu, "Ağaçların kabuklarında depolanmış kimyevi maddeler olmasaydı, insanoğlu pek çok hastalığın tedavisinde bugünkü noktaya ulaşamayacaktı" diyor "Şifa Kaynağı Ağaç Kabukları" incelemesinde.
Sadık Yalsızuçanlar ‘Kitaplık’ bölümünde, Seyit Nurfethi Erkal'ın Risale-i Nur'un mânâ haritasının inceliklerine doğru bir
gezi gerçekleştirdiği "Nur Aleminin Haritası" kitabını tanıtıyor.
Murat Duman 385. sayıda,Osmanlı Padişahları arasında siyaseti ve icraatları ile hâlâ gündemdeki yerini koruyan Sultan 2.Abdülhamid'in beş yıl boyunca gözetim altında yaşadığı Beylerbeyi Sarayı'ndaki son günlerini ve cenaze merasimini anlatıyor .