Sızıntı Eylül sayısı, "
Millet olarak bizim, sonra da topyekün insanlığın, iradelerimize fer, gözlerimize nur ve gönüllerimize
ümit kazandıracak ve bizi yeni inkisarlara uğratmayacak yüksek bir mefkûreye ihtiyacımız" olduğunun anlatıldığı "
Yaşatma İdeali" isimli başyazı ile aralıyor sayfalarını. Bir mümin'in her
hizmet ve faaliyetinde
Allah'ın rızasına ulaşmayı
hedeflemesinin ve bunun dışındaki bütün izafi hedeflerin de gerçek hedef karşısında birer vesileye dönüştüğünün vurgulandığı yazıda; Allah rızası elde edildikten sonra, millet adına verilen hizmetlerin,
ülkemizi devletler arası muvazenede en saygın konuma getirmesi gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin maksadın hâsıl olacağı hakikati ifade ediliyor.
Dr. C.
Hamza Aydın, "
Sonbaharda Yapraklardaki Renklenmenin Hikmetleri" başlıklı incelemesinde, ‘sonbahar mevsiminde kışa hazırlanan ağaçlar, yaprakları dökülmeden önce, yeşilden sarı ve kırmızının değişik tonlarına doğru neden bir
renk değişimine maruz kalır?' sorusuna
cevap veriyor.
Dr.
Ramazan Balcı Oku emriyle başlayan Asr-ı Saadet baharının
Osmanlı padişahları üzerindeki kutlu esintilerini duyuruyor "Sefer-i Hümâyuna Çıkan Kitaplar"da.
Hüseyin Karaman'ın
Kaynak Yayınları Biyografi serisinden çıkan "Nurettin
Topçu" isimli kitabının tanıtıldığı 380.sayıda "Yusuf Karaosmanoğlu ise Devlet-i Âliye'yi içtimai ve uygarlık açısından ileri bir ülke haline getirmek için çalışan 2.Mahmud'un ülkenin imarına, ilim, sanat ve sosyal müesseselerine verdiği öneme değiniyor.
‘Kalbin Zümrüt Tepelerinde' başlığını taşıyan orta sayfa yazılarının bu ay ki konusu, elindekine râzı olup daha fazlasına göz dikmeme, mâlik olduğu şeye rıza göstermeyi tükenmez bir hazine bilip 'biraz daha biraz daha' demeden, verileni gönül hoşnutluğuyla karşılayarak, hırs ve açgözlülükten uzak durma gayreti içinde bulunma, hususiyle de başkalarının nâil oldukları nimetlere imrenmeme mânâlarına gelen "Kanaat"
Modern Çağın İki Problemi Damar Sertliği ve Yüksek Tansiyon" Prof. Dr. Ömer Arifağaoğlu'nun bu ay ki makalesinin başlığı.