Türk okullarına 'Kraliyet ödülü'

Tayland'da 18 yıldır faaliyet gösteren Türk okulları, 17'nci mezunlarını verdi. Başkent Bangok'taki mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşandı.

Tayland'daki Türk Okullarına 'Kraliyet ödülü'

Tayland'da fedakar eğitim gönüllülerinin açtığı Türk okullarında mezuniyet sevinci yaşanıyor.

18 yıldır Tayland'da faaliyet gösteren Türk okulları 17. mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. Mezuniyet töreni başkenti Bangkok'taki Onur Koleji'nde gerçekleşti.

Mezuniyet kepleriyle salona gelen öğrenciler mezun olmanın mutluluğu yanında duygusal anlar da yaşadılar. Öğrenciler, diplomalarını Tayland Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Wattana Maneenai'nin elinden aldılar.

Öğrenciler mutluluklarını "Türk okulundan mezun olduğum için mutluyum. Bu okul bizlere çok olanak sağladı. Geçtiğimiz yıl Türkçe olimpiyatlarına katıldım. Bu benim için çok büyük bir fırsattı." diyerek ifade ettiler.

Mezuniyet törenine katılan veliler, en az öğrenciler kadar mutluydu ve "Yaşadığım bölgede Türk okulu olduğu için mutluyum. Oğlum bugün mezun oldu ama bu yaşında birden fazla ülke gördü ve olimpiyatlarda Tayland'ı temsil etti. Bu benim için gurur verici bir şey." sözleri her şeyi anlatıyordu..

Okul, yaptığı hizmetler ve başarılarından dolayı, Tayland'ın en önemli ödülü "Kraliyet Üstün Başarı Ödülü"ne birden fazla kez layık görüldü.

<< Önceki Haber Türk okullarına 'Kraliyet ödülü' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER