K. Karabekir'den çarpıcı iddialar
Reklam
" />
19 NİSAN 1919'DA TRABZON'A ÇIKTIM
İstiklal Savaşı'nın önemli komutanlarından, Şark Fatihi Kâzım
Karabekir Paşa'nın çarpıcı iddialarını
Mustafa Armağan yeni kitabı KÂZIM KARABEKİR'İN GÖZÜNDEN YAKIN TARİHİMİZ kitabına gündeme getirdi… Çok tartışılacak kitapta birbirinden ilginç, yakın tarihe bakış açınızı değiştirecek iddialar var…
Karabekir Paşa'nın tarih kitaplarından neden emekleri silinmişti?
Doğu Cephesi'nde
zafer üstüne zafer kazanarak makûs talihimizi yenen Paşa, Sevr'i yırtan ilk antlaşmanın altına
imza atmıştı. Savaş sonunda adına “Şark Arslanı” diye posterler basılıyor, özellikle Doğu'da savaşın gerçek kahramanı sayılıyor, adı efsaneleşiyordu. Ne olduysa savaş sonunda oldu ve Karabekir önce ordudan uzaklaştırıldı, derken Meclis'te mücadele ederken görüldü, sonra partisi kapatıldı ve ertesi yıl İstiklal Mahkemesi'nde idamla yargılandı.
Gözetim altında neden 13 yılını geçirdi?
İstiklal Savaşı'nı birlikte başlattığı ve en zayıf anında “Emrinizdeyim Paşam” diye desteklediği
Mustafa Kemal Paşa ve çevresine neden muhalefet etti? İstiklal Savaşı'nı kardeşlik duygularıyla bağlı bir kadroyla vermişti. Ancak asıl savaş bundan sonra başlamış,
iktidar rüzgârı, İstiklal Savaşı'nın İlk Beş'inden 4'ünü idam sehpasının önüne fırlatmıştı. Suçları neydi? Muhalefet etmek. Peki savaşı esaretten kurtulmak için yapmamışlar mıydı? İşte herkesin sustuğu bir zamanda Karabekir tek başına muhalefet bayrağını açtı ve basının önüne çıktı. İstiklal Savaşı'nı sanki sadece Mustafa Kemal Paşa yapmış gibi anlatılıyordu. Oysa Karabekir Paşa diyordu ki: “Onu Anadolu'ya gelmeye ben ikna ettim. Hatta bir ay önce, 19
Nisan 1919'da Trabzon'a çıktım…”
Mustafa Armağan, KÂZIM KARABEKİR'İN GÖZÜNDEN YAKIN TARİHİMİZ kitabında Karabekir'in 1918-1922 dönemini kendi ağzından aktarıyor. Yıllardır susturulmuş olan Paşa'yı konuşturuyor. Onun gözüyle tarihimizi sarsan 4 yılın hikâyesini yazıyor. İstiklal Savaşı'na dair çarpıcı bilgiler veriyor… Yakın tarihin unutulmuş sayfalarını merak eden okurların kaçırmaması gereken bir kitap…
Ayrıntılı bilgi için tıklayın!