Manisa'da yaşanan trafik kazasının içlerini acıttığını ve 15 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Gök, Türkiye'nin katliam gibi kazaların ve iş cinayetlerinin yaşandığı bir ülke haline dönüştüğünü ifade etti. "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı." diyen Gök, bir daha böyle kazaların yaşanmaması temennisinde bulundu.
7 Haziran seçimleri sonrası oluşan yeni Meclis tablosu içerisinde geçici hükümetin kendisini hâlâ 7 Haziran öncesi hükümet gibi algıladığını ve ona göre tasarruflarda bulunduğunu dile getiren Gök, 7 Haziran üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine karşın halen hükümet kurma görevinin kimseye verilmediğini söyledi. Hükümet kurma görevinin kime verileceğinin belli olmadığını anlatan Gök, Cumhurbaşkanı'nın bu konuda görevini yapmadığını vurguladı. Meclis'in çalışma koşullarını oluşturan bir düzene geçmediğini belirten Gök, Meclis Başkanlık Divanı ile komisyonların hala oluşturulmadığına dikkat çekti. "Meclis, iktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümetiyle sürdürülmek ve çalışmaların bu şekilde AKP'nin bir oldu bittiye getireceği bir sürece yayılmak istenmektedir." diyen Gök, bunun hukuken de teammüller açısından da uygun olmadığını ve Anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.
Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşması konusunda TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın bir irade göstermesini isteyen Gök, süreci zamana yayan bir anlayışın ortaya çıktığına dikkat çekti. Meclis'i çalıştırmaya kararlı olduklarını ifade eden Gök, başkanlık divanı ve komisyonun oluşturulup çalışmalara bir an önce başlanılmasını istedi. Gecikmelerin Meclis Başkanının saygınlığını gölgeleyeceğini ifaden eden Gök, iç tüzükten kaynaklı her türlü hakkı da kullanmaya hazır olduklarını belirtti.
RTÜK üyelik seçiminin takviminin dahi belli olmadığını ifade eden Gök, Meclis Başkanlığı'nın bunun için önemli olduğunu, AKP dışından meclis başkanı olmasını istemelerinde ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü söyledi. Bu konuda MHP'nin çıkarması gereken dersler olduğunu aktaran Gök, tablodan onların da sorumlu olduğunu vurguladı.
7 Haziran seçimlerinde iktidarını kaybetmiş bir partinin harıl harıl çalışıp atama yaptığına dikkat çeken Gök, mevcut hükümetin rutin, şekli görevleri yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Ancak hükümetin çıkarmış olduğu kararnamelerle 663 üst düzey atamayı gerçekleştirdiğini açıklayan Levent Gök, şöyle devam etti: "Nedir bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsun? Bu temayüllere uygun mudur, bu ahlaka uygun mudur? Bu iktidardan düşmüş geçici hükümetin yapmış olduğu bu bütün atamaların tümü hukuken, siyaseten, temayüllere ve ahlaka aykırıdır."
Bir yandan atama yapılırken bir yandan da yağma ve talanın devam ettiğini belirten Gök, Ankara'da yapılan imar plan değişikliğini eleştirdi. Bu hükümetin bunları yapamayacağını vurguladı. "Bir geçici hükümetin böyle bir tasarrufu olursa ne olur?" diye soran Gök, daha sonra 2004 yılında konuya ilişkin Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği bir kararı hatırlattı. Gök, kararı bu atamaları yapan ve o görevlere gelenlere hatırlatmak istediğini kaydetti. Kararda, geçici bir hükümetin yapmış olduğu atamaların çok acil bir atama değilse siyasi amaçlı olduğunun söylendiğini aktardı ve yapılan 663 atamanın tümünün geçersiz olduğunu söyledi.
CİHAN